§ 20 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Baarine Soi 2024

Lataa 

PRIDno-2024-376

Päätöspäivämäärä

12.2.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Baarine Soi 2024 -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

    Baarine Oy on hakenut tapahtuma-avustusta 10000 € Baarine Soi 2024 -tapahtumalle

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
2 päiväinen musiikkitapahtuma Kalevanpuistossa aikuisille. Tapahtumajärjestelyt käynnissä ja pääesiintyjäbändit x4 varattu. Myös paikallisia bändejä sekä muualta Suomesta tulossa esiintymään kaikenkaikkiaan 12. Paikallisuus ilmenee esim äänimiehen työstä sekä turvallisuuspuolen järjestelyt hankitaan paikallisesti. Vapaaehtoistyön voimin hoidetaan monia tapahtuman kannalta tärkeitä tehtäviä ja paikallisen urheilujärjestön kanssa sovitellaan vielä mm siisteys ja alueen rakennus- ja purkutehtäviä. Paikallinen ja yhteisöllinen tapahtuma, joka tuo kuulijoita ympäri Poria, Satakuntaa ja jopa koko Suomen alueelta. Markkinoitu tulevaa tapahtumaa omilla some kanavilla jo heti vuodenvaihteen jälkeen. Vapaaehtoisväkeä otettu mukaan suunnitteluun. Lehtimainontaa lähempänä ajankohtaa. Esteettömyys huomioidaan: alueella kulku on esteetöntä ja inva-wc käytettävissä.

Avustuksen käytön kuvaus
Avustuksen käyttö pääosin järjestyksenvalvontaan, lavarakennelmiin ja äänentoistoon.
Jäjrestyksenvalvonta noin 5000,00€
Lavarakennelmat 2000,00€
Äänentoisto 2000,00€
Alueen turvallisuus, siisteys, wc- ja puhtaanapito 2000,00€

 

Päätös

Päätän myöntää Baarine Oy:n Baarine Soi 2024  -tapahtumalle tapahtuma-avustusta yhteensä 2000 € hakusumman ollessa 10000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Myönnetty avustus on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklan soveltamisesta vähämerkityksiseen tukeen annetun komission asetuksen (EU) N:o 1407/2013 mukaista vähämerkityksistä valtiontukea (de minimis -tuki). Se tarkoittaa, että avustuksen ei katsota vääristävän kilpailua tai vaikuttavan jäsenmaiden väliseen kauppaan eikä niistä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö