§ 24 Suunnittelutarveratkaisu, Ruosniemi

Lataa 

PRIDno-2024-741

Päätöspäivämäärä

28.2.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Kaavatilanne

Alueella ei ole asemakaavaa. Alue on kantakaupungin yleiskaavassa (hyv. 10.12.2007) osoitettu pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi (AP).

Rakentamisrajoitus

Kiinteistö on maankäyttö- ja rakennuslain 16 §:n mukaista suunnittelutarvealuetta, missä rakennusluvan myöntäminen edellyttää maankäyttö- ja rakennuslain 137 §:n mukaisten erityisten edellytysten täyttymistä.

Naapurien kuuleminen

Hakija on kuullut naapurit. Naapureilla ei ole huomautettavaa hakemukseen (MRL  173 §).

Asian harkinta

Asia on ollut esillä elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtajan asettamassa rakennus- ja poikkeamislupatyöryhmässä 13.2.2024. Työryhmä puoltaa hakemusta.

Kyseessä on uusi rakennuspaikka. Vastaaville alueen kiinteistöille on lähivuosina myönnetty yksittäisiä suunnittelutarveratkaisuja omakotitalon rakentamiseksi. Hakemuksen mukainen rakentaminen ei aiheuta haittaa asemakaavoitukselle, yleiskaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Rakentaminen on sopivaa yhdyskuntateknisten verkostojen ja liikenneväylien toteuttamisen sekä liikenneturvallisuuden ja palvelujen saavutettavuuden kannalta sekä maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristön arvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista (MRL 137 §).

Työryhmä esittää suunnittelutarveratkaisun myöntämistä ehdolla, että asuinrakennuksen kerrosluku tulee toteuttaa Porin kaupungin voimassa olevan rakennusjärjestyksen määräyksen mukaisesti (§ 20).

Päätösvallan peruste

Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön 16 §:n mukaan toimialajohtaja päättää muista kuin hallintosäännön 25 §:n 8. ja 9. kohdan tarkoittamista suunnittelutarveratkaisuista ja poikkeamisista MRL 171 §:n perusteella.

Kuvaus

Rakennushanke

Uuden yhdenasunnon asuinrakennuksen rakentaminen, 350 m², rinneratkaisu.

 

Rakennuspaikka

Tila [peitetty], osoitteessa [peitetty]. Kiinteistön pinta-ala kiinteistörekisterin mukaan 4 194 m².

Kiinteistö on rakentamaton.

Päätös

Päätän myöntää haetun suunnittelutarveratkaisun rakennus- ja poikkeuslupatyöryhmän esityksen mukaisesti.

Päätös on voimassa kaksi vuotta päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta lukien. Ennen rakennustoimenpiteisiin ryhtymistä on haettava suunnittelutarveratkaisua vastaavaa rakennuslupaa suunnittelutarveratkaisun voimassaoloaikana.

Päätöksen valmistelusta ja käsittelystä peritään 500 euron maksu kaupunginvaltuuston 28.2.2022 (§ 30) hyväksymän taksan 54 §:n perusteella.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö