§ 19 Jalankulkijoista ja pyöräilijöistä varoittavat merkit Ilmailuopistontielle

Lataa 

PRIDno-2024-234

Päätöspäivämäärä

7.3.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää tienpitäjän luvasta liikenteenohjauslaitteen ja muun vastaavan opasteen tai rakenteen asettamiseen.

Kuvaus

Suomen Ilmailuopistolta on tullut aloite jalankulkijoista ja pyöräilijöistä varoittavien merkkien asettamisesta Ilmailuopistontielle. Aloitteessa todetaan seuraavaa: "Ilmailuopistontien 184 -221 välillä kulkee opiskelijoita jalan ja pyörällä. Pimeän aikaan tämän välin valaistus voisi olla tehokkaampi. Koska kevyenliikenteenväylä olisi varmasti kallis ja hankala toteuttaa, olemme saaneet ehdotuksen, että tuolle välille ehdotettaisiin hankittavaksi jalankulkijoista ja polkupyöräilijöistä varoittavat liikennemerkit."

Ilmailuopistontie on yksityistie. Yksityistielle liikenteenohjauslaitteet (liikennemerkit yms.) asettaa tienpitäjä, toisin sanoen tiekunta, tieosakkaat tai tieoikeuden haltijat eli käytännössä kiinteistön omistajat, yhteisvastuullisesti. Ilmailuopistontie sekä kiinteistöt, joille sen kautta kuljetaan, ovat kokonaisuudessaan kaupungin omistamia, joten kaupunki voi päättää liikennemerkeistä.

Liikenneinsinööri on tutkinut aloitteen, ja pitää varoitusmerkkien asettamista perusteltuna. Infrajohtaminen on laatinut suunnitelman varoitusmerkkien sijoituksesta.

Lisäksi katuvaloista vastaavalle teholle on välitetty ehdotus valaistuksen tehostamisesta.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan suunnitelman.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö