§ 32 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Matti Mattsson uinnit 2024

Lataa 

PRIDno-2024-1028

Päätöspäivämäärä

14.3.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Matti Mattsson uinnit 2024 -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

     

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Matti Mattsson uinnit on uimaliiton kilpailukalenterin mukainen uintitapahtuma, joka kerää uimareita ympäri Suomen. Matti Mattssonin menestys Dohan mm. kisoissa sekä menneillä oleva olympia vuosi tuo näkyvyyttä ja kiinnostusta kisoihin, joka näkyy maakunnan ulkopuolelta tulleiden ennakkotiedustelujen määrässä. Kilpailu alkaa lauantaina 23.3 klo 9.00 ja päättyy arviolta klo 21.00. Kilpailun aikataulu tuo asiakkaita kaupungin majoitukselle sekä ravintola palveluille. Lajeja on 40 ja osallistujat iältään 9 ikävuodesta ylöspäin aikuisiin. Vuonna 2022 kisoissa oli 1650 starttia ja 460 uimaria, vuonna 2023 osallistujia oli tätäkin enemmän. Osallistujien painottuessa alle 18 vuotiaisiin kisoihin tulee huomattava määrä vanhempia sekä valmentajia. Joka tuo asiakkaita ravintola ja majoitusliikkeisiin. Tapahtuma striimataan alma median kanaville (Satakunta ja Pirkanmaa) Ja paikalle odotetaan myös runsaasti katsojia. Kisat tuo asiakkaita uimahallissa toimivalle yrittäjälle, joka on vuokrasuhteessa Porin kaupungille. Paikalla on myös paikallinen urheiluvälinekauppias myymässä uintivarusteita

Avustuksen käytön kuvaus
Menot
Palkinnot 1070e
Hallivuokra 4323e
Toimitsija/valmentaja /PUS uimarit välipala (uimahalli) tarjoilut 465e
Tarvikeostot 265e
Kuuluttajapalkkiot 350e
Ruokailut 4200e (lounas/päivällinen Riihilinna)
Uimaliiton kilpailulupa 400e
Uimaliiton tilastointimaksu 2475e
Muut kulut 470e
Yhteensä: 14018e

Tulot
Osallistumismaksut 9108e
Ruokalippu myynti 2200e
Sponsoritulot(lähtöjen nimimyynti) 1000e
Pääsylippu tulot 400e
Avustus 4300e
Yhteensä 17008e
Tapahtuman oletettu tulos 2990e

Avustus käytetään varmistamaan kisatapahtuman positiivinen taloudellinen lopputulema. Tuloksella varmistetaan, että tapahtumaa voidaan järjestää tulevaisuudessakin mahdollistaen edellä mainittujen tulovirtojen muodostumisen paikallisille ravintola-ja matkailuyrittäjille. Tapahtuman järjestäminen tuo Poriin tulovirtoja, näkyvyyttä maakunnan ulkopuolelle ja vahvistaa Porin kaupungin imagoa Suomen liikkuvimpana kuntana.

Porin Uimaseura PUS r.y on hakenut tapahtuma-avustusta Matti Mattsson uinnit 2024 -tapahtumalle 4300 €

Päätös

Päätän myöntää Porin Uimaseura r.y:n Matti Mattsson uinnit 2024 -tapahtumalle 4300 € tapahtuma-avustusta yhteensä hakusumman ollessa 4300 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö