§ 31 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Karhu-viesti

Lataa 

PRIDno-2024-981

Päätöspäivämäärä

14.3.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Karhu-viesti -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Suomen tunnetuin ja pitkä-ikäisin maantieviesti juoksutapahtuma juostaan 45. kerran viime vuonna uudistetulla reitillä Porin stadion Luvian urheilukenttä.Viesti juostaan 6 henkilön joukkueina 35 kilometrin reitillä,joka juostaan kevyenliikenteenväylää pitkin.Aikaisemmin viesti tunnettiin "Raumalt -Porrii" reittinä,mutta uudet tiejärjestelyt eivät enää mahdollista tätä.Järjestäjien toimesta reitti saatiin uudistettua uudelleen ja viime vuoden onnistuminen antaa uutta voimaa saada tapahtuma uuteen kasvuun. Luvat Porin stadionille ja Luvian urheilukentälle haussa.Lupahakemus lähetetty Pirkanmaan Elykeskukselle tiealueiden käytöstä. Turvallissuusasiakirjat Pelastuslaitokselle ja Poliisille. Asia etenee normaalissa järjestyksessä ja aikalulun mukaan. Ilmoittautuminen käynnissä ja useita joukkueita on jo ilmoittautunut. Järjestäjien järjestelykokous pidettu 4.2.2024 kuluvan vuoden tapahtumaan.Odotettu kävijämäärä noin 600 hlö.


Avustuksen käytön kuvaus
Tapahtumaan ei saada erityistä rahallista tukea keneltäkään muulta taholta yrityksistä huolimatta. Muut tulot ovat osallistumismaksuja. Tapahtuman suurimpia menoeriä ovat pokaalit eri sarjoihin sekä osallistujamitalit.Ely-keskuksen merkittävät liikennemerkkien vaatimat asentamiset ovat yksistään lähes 1500 euron luokkaa,lupamaksut,ajanotto,tarjoilu osallistujille. Seuran toiminnassa käytetään Loka-huhtikuussa karhuhallin saunatiloja lenkkisaunana ,maauimalaa maanantaisin kesät-talvet. Yyterin kylpylän pesutiloja lenkkien yhteydessä. Tapahtuman järjestelyissä on mukana myös Noormarkun Nopsa ry,jonka kanssa mahdollinen tuotto jaetaan. Kaikki työ tehdään talkootyönä, lukuunottamatta liikennemerkkien asennustyötä. Kaikki seurojen työ tehdään ilman palkkioita.

Porin Kuntoilijat ry on hakenut tapahtuma-avustusta Karhu-viesti -tapahtumalle 2000 €

Päätös

Päätän myöntää Porin Kuntoilijat ry:n Karhu-viesti -tapahtumalle 2000 € tapahtuma-avustusta hakusumman ollessa 2000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö