§ 34 Kirjurinluoto-Kalafornia kehittämisohjelman asiantuntijapalveluiden hankinta

Lataa 

PRIDno-2024-574

Päätöspäivämäärä

18.3.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Molemmat tarjoukset täyttivät kelpoisuusehdot.

Hankinnan kohteen kriteereinä toiminnallisissa ominaisuuksissa tarkasteltiin tarjouksen jättäneiden projektisuunnitelmaa, henkilöresursointia sekä referenssitöitä. Molemmissa tarjouksissa projektisuunnitelman sisältö täytti kaikki esitetyt kriteerit ja suunnitelmat olivat aikatauluiltaan, prosesseiltaan ja resursoinniltaan toimivia kokonaisuuksia. Myös innovaationäkökulmat sekä vastuullisuus oli molemmissa tarjouksissa huomioitu. Henkilöresursoinnin osalta työhön piti nimetä projektin vastuulliset toimijat sekä ilmoittaa kokonaistyömäärä työpäivinä. Molemmissa tarjouksissa nämä oli huomioitu hyvin. Lisäksi referenssien osalta molemmat tarjoukset täyttivät kriteerit.

Näin ollen toiminnallisilta ominaisuuksiltaan molemmat tarjoukset täyttivät kriteerit erinomaisesti. Kokonaisuudet erottelivat toisistaan lopulta hinta. Harris & Kjisik Oy:n tarjouksen kokonaispalkkioperusteinen hinta oli 46 000 euroa, kun Nosto Consulting kokonaispalkkioperusteinen hinta oli 65 000 euroa.

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 3 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Kirjurinluoto-Kalafornia alue on yksi Porin kaupunkikehityksen kärkikohteista matkailun ja virkistyksen näkökulmasta. Tarkoituksena on laatia alueelle oma kehittämisohjelma, jonka tavoitteena on etsiä keinoja kasvattaa alueen käyttöastetta kesäsesongin ulkopuolella ja tarkastella eri toimintoja sekä niiden sijaintia suhteessa toisiinsa. Ohjelman tavoitteena on myös koko alueen maankäytön tehostaminen ja kehittäminen vapaa-ajantoimintojen sekä matkailun näkökulmasta vesistön ja suistoalueen parempi hyödyntäminen huomioiden. Kehittämisohjelman tavoitteena on myös parantaa alueen yleisilmettä, toimivuutta ja kehittää kansallisen kaupunkipuiston arvoja. Työhön sisältyy alueen infran kehittämisen lisäksi alueen strateginen kehittäminen, brändi ja markkinointi.

Yhtenä merkittävänä tavoitteena on etsiä koko suunnittelualueelle ratkaisuja ja toimintoja, jotka houkuttelevat ihmisiä liikkumaan alueella spontaanisti ja nostavat alueen profiilia paikallisesti ja kansallisesti. Muita yleisiä tavoitteita ovat alueen vahvuuksien ja omaleimaisuuden huomioiminen ja esiin nostaminen, luontoarvot, luonnon monimuotoisuus, esteettömyys, saavutettavuus, erityisryhmien tasa-arvoisuuden huomioiminen, toiminnallisuus, turvallisuus, eri ikä- ja käyttäjäryhmien huomioiminen, kestävä ja laadukas ympäristörakentaminen.

Kehittämisohjelma antaa suuntaviivat Kirjurinluodon ja Kalafornian alueen pitkäjänteiselle kehittämiselle tulevalle 20 vuodelle ja se sisältää kiteytetysti seuraavat asiat:

  • tulevaisuuden visio ja palvelutarpeet ympärivuotisuuden kehittämisen näkökulmasta,
  • maankäytön tehostamismahdollisuudet (alueen tulvasuojelunäkökohdat huomioon ottaen) ja kaavoitustarpeet,
  • loma-asutusmahdollisuudet,
  • tapahtumallisuuden edistämisen tarpeet
  • kesäteatterin muutostarpeet,
  • uimarannan alueen kokonaisuus,
  • tieyhteyksien ja saavutettavuuden parantaminen eri liikennemuodoilla,
  • siltakokonaisuuden kehittäminen (Raumansillan uusi sijainti ja kevyen liikenteen sillat Kirjurinluodosta Etelärantaan ja Pohjoisrantaan)
  • veneilyn palvelupaikka sekä
  • julkisen taiteen paikat.

Laadittavan ohjelman pohjalta on mahdollista vaiheittain laatia toteutussuunnitelmia. Kehittämisohjelmaan hankitaan asiantuntijapalveluita kokonaisuuden koostamiseksi.

Hankinta alittaa hankintalain kansallisen kynnysarvon ja hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä yhdyskuntasuunnittelun ja -rakentamisen puitesopimuskumppaneiden kesken. Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä ja tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi/Pori –portaalin kautta 13.02.2024. Tarjousaika päättyi 07.03.2024 klo 12.00. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Hankinnan kohteen kriteereinä toimivat mainitussa järjestyksessä: toiminnalliset ominaisuudet ja hinta.

Tarjouksen pienhankinnan kilpailutukseen Kirjurinluoto-Kalafornia kehittämisohjelman toteuttamiseksi jättivät määräaikaan mennessä Harris & Kjisik Oy ja Nosto Consulting Oy.

Sopimuskausi on 22.03.-30.11.2024 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Päätetään edellä mainituin perustein hankkia konsulttipalvelut Kirjurinluoto-Kalafornia kehittämisohjelman toteuttamiseen Harris & Kjisik Oy:lta kokonaispalkkioperusteisesti hintaan 46 000 euroa (alv 0%). Mahdolliset pienimuotoiset lisätoimeksiannot ja/tai asiantuntijapalvelun hankinta erityiskysymyksissä hankitaan erikseen sopien tarjouksessa määritetyin hinnoin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, Porin kaupunki

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö