§ 17 Neuromoninaisuuden tunnistaminen ja tukeminen kouluarjessa -koulutuskokonaisuuden hankkiminen

Lataa 

PRIDno-2024-1029

Päätöspäivämäärä

18.3.2024

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, opetusyksikkö

Päätöksen peruste

Hankintalain mukainen kilpailutuksen kynnysarvo koulutuspalvelulle on 300 000 euroa. Porin kaupungin hankintaohjeen mukaan yli 10 000 euron mutta alle 30 000 euron tavaran tai palvelun pienhankinta tulee pääsääntöisesti kilpailuttaa ja ilmoittaa pienhankintajärjestelmässä. Kaupungin ohjeessa on taustalla tavanomaisten pienhankintojen tekeminen, joissa normaalisti kilpailutuksen kynnysarvo on vain 60 000 euroa. Koko perusopetuksen opettajakunnalle hankittavan koulutuksen suunnitteleminen ja toteuttaminen on vaativaa, ja edellyttää vankkaa osaamista kouluttajataholta sekä sujuvaa yhteistyötä opetusyksikön kanssa. Editan kanssa käydyn keskustelun perusteella saatu tarjous on kokonaistaloudellisesti järkevä ja koulutuspalvelun hankkiminen suorahankintana on perusteltua. Sivistystoimialan toimintasäännön mukaan opetusyksikön päälliköllä on päätösvalta tässä hankinta-asiassa.

Kuvaus

Opetusyksikkö on tunnistanut tarpeen lisätä perusopetuksen henkilökunnan osaamista neuromoninaisuuteen liittyen. Tähän liittyen on suunniteltu koulutuskokonaisuutta syyslukukaudelle 2024 kaikille perusopetuksen opettajille osana opettajien ns. veso-päiviä. Suunnittelua on tehty opetusyksikön oppimisen tuen ohjausryhmässä ja lisäksi konsultoivat erityisopettajat ovat keskustelleet teemasta opetusyksikön nepsy-asioihin perehtyneiden opettajien kanssa. Tavoitteena on, että jokainen opettaja saisi perustietopaketin nepsy-asioista ja niiden merkityksestä. Erityiskoulujen opettajille on suunniteltu syventävää koulutusta.

Opetusyksikössä on hyviä kokemuksia koko henkilöstölle järjestetyistä koulutuksista. Niitä on toteutettu viime vuosina mm. arviointiosaamiseen ja kolmiportaiseen tukeen liittyen. Kokemus on osoittanut, että vuoropuhelu koulutustahon kanssa koulutuksen suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi on erittäin tärkeää, jotta siitä saadaan mahdollisimman suuri hyöty. Opetusyksikkö onkin käynyt vuoropuhelua nepsy-koulutuskokonaisuudesta Edita oppiminen Oy:n kanssa ja saanut siltä tarjouksen koulutuskokonaisuuden toteuttamisesta.

Koulutuskokonaisuus sisältää syyslukukaudella 2024 yhteensä 12 kolmen tunnin koulutusta lauantaipäivinä ja kolme kolmen tunnin koulutusta arki-iltoina. Tarkemmista aikatauluista sovitaan kouluttajan kanssa erikseen. Hintaan kuuluu lisäksi ennakkovalmistelu yhdessä kouluttajan kanssa, koulutuksen ennakkotehtävä videona, koulutusmateriaalit sekä palautekysely.  Koulutuspalvelun kokonaishinta on yhteensä 16200 euroa (alv 0%). 

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein , että hankitaan Edita oppiminen Oy:ltä neuromoninaisuuden tunnistaminen ja tukeminen kouluarjessa -koulutuskokonaisuus oheisen kuvauksen mukaisesti syyslukukaudella 2024 kokonaishintaan 16200 euroa (alv 0%).

Allekirjoitus

Taneli Tiirikainen, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, opetusyksikkö

Organisaatiotieto

Opetusyksikkö