Tekninen lautakunta, kokous 19.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 54 Osallistuminen jakeluverkon yksikköhintaurakkaan

PRIDno-2023-395

Valmistelija

  • Toni Haapakoski, Yksikön päälikkö, infrayksikkö, toni.haapakoski@pori.fi

Perustelut

Pori Energia Sähköverkot Oy on kilpailuttanut jakelu- ja tietoliikenneverkon vuotuiset uudis- ja korvausinvestoinnit sekä liittymä-, mittarointi-, vika- ja kunnossapitotyöt sekä Porin kaupungin ulkovalaistusverkon uudis- ja korvausinvestoinnit ja kunnossapito Erityisalat Direktiivi 2014/25/EU mukaisesti julkisena hankintana.

Tarjouspyynnön mukaisesti toimittajiksi valittiin kokonaistaloudellisesti edullisimman ja toiseksi edullisimman tehneet tarjoajat. Tilaaja Pori Energia Sähköverkot Oy on vallinnut kaksi toimittajaa, joiden kanssa se on tehnyt puitesopimukset. Toimijat ovat yksikköhintaurakan voittajaksi valittu Voimatel Oy:n ja toiseksi on tullut Oy Ravera Ab. 

Hankintaan liittyvä Puitesopimus ja sen Urakka- ja Palvelusopimus ovat voimassa 36 kuukauden määräajan (tavoitteena 1.1.2023 – 31.12.2025). Sopimukset ovat voimassa tämän jälkeen toistaiseksi voimassa olevana ja ne voidaan päättää kahdentoista (12) kuukauden irtisanomisajalla. Puitejärjestelyn kesto voi olla enintään kahdeksan (8) vuotta.

Hyödyntämällä Pori Energia Sähköverkkojen kilpailuttamaa puitesopimusta saadaan valmiiksi kilpailutettu hankintasopimus, jolloin säästetään kilpailutuksen prosessikustannuksissa ja saadaan yhteishankinnan tuottama volyymietu. Puitesopimusta tullaan määrärahojen puitteissa käyttämään ensisijaisesti Porin kaupungin ulkovalaistusverkon uudis- ja korvausinvestointeihin sekä kunnossapitoon.

Porin kaupunki käyttää vuosittain ulkovalaistusverkon ulkovalaistusverkon uudis- ja korvausinvestointeihin sekä kunnossapitoon noin miljoona euroa. 

Teknisen toimialan toimintasäännön mukaan yli 500.000 euron hankinnoista päättää Tekninen lautakunta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Toni Haapakoski, Yksikön päälikkö, infrayksikkö, toni.haapakoski@pori.fi

Tekninen lautakunta päättää, että Porin kaupunki sitoutuu Pori Energia Sähköverkot Oy:n kilpailuttamaan jakeluverkon yksikköhintaurakkaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Pori Energia Jari Hakulinen

Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.