§ 10 Toimintatonnin myöntäminen, Hiphop -kulttuurin edistämisen tapahtuma

Lataa 

PRIDno-2023-4260

Päätöspäivämäärä

14.4.2024

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 29.01.2024 § 38. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonni on tarkoitettu rajatun osallistujaryhmän kertaluonteisen toiminnan tai tapahtumasarjan mahdollistamiseen. Toiminnan on tärkeää olla kaikille saavutettavissa olevaa, mutta sen ei kuitenkaan tarvitse olla kaikille avointa. Toiminnan pitää linkittyä porilaisten osallisuuden, hyvinvoinnin, terveyden tai turvallisuuden edistämiseen ja sen pitää kohdistua porilaisiin tai tapahtua Porissa. Toimintatonni voidaan myöntää kuluvana vuotena tapahtuvaan toimintaan ja sen käytöstä on raportoitava vuoden loppuun mennessä. Toimintatonni voidaan myöntää esimerkiksi uudenlaisen toiminnan kokeilemiseen tai käynnistämiseen, yleisötilaisuuden, seminaarin tai pienimuotoisen tapahtuman järjestämiseen. Toimintatonnia ei voi saada toimintaan, johon hakija saa Porin kaupungin toiminta-avustusta. Avustusta ei myönnetä: yhdistyksen tai seuran perustoimintaan, vuosittain toistuviin tapahtumiin, julkaisujen tekemiseen, ammattilaisille suunnattuihin koulutuksiin, seminaareihin tai verkostotapahtumiin, henkilökohtaiseen apurahaan, sosiaali- ja terveydenhuoltoon kiinteästi liittyvään toimintaan, käyttöomaisuushankintoihin, myytävän tuotteen valmistamiseen, yhdistyksen tai yksityishenkilön merkkivuosijuhliin. Lisäksi tulee huomioida, että avustusta ei voi käyttää toistuvasti samaan tai samankaltaiseen toimintaan. Avustus saa sisältää korkeintaan 40 % palkkoja tai palkkioita.

Avustusperiaatteiden mukaan hakija voi hakea kaupungilta useampaa avustusta, mutta samaan toimintaan voi saada avustusta ainoastaan yhden avustuksen muodossa. 

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemuksen kohteena olevaan toimintaan on myönnetty Porin kaupungin tapahtuma-avustusta 27.3.2024, Through The Lens - Hip Hop -näyttely,  PRIDno-2024-983.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä, sillä hakijalle on myönnetty avustusta kaupungin toisesta avustuskategoriasta.

Avustusperiaatteiden (KH 29.01.2024 § 38) mukaan Toimintatonnit myönnetään vapaa-ajan lautakunnan alaisen viranhaltijan päätöksellä. 

Kuvaus

Visions-työryhmä hakee 3.3.2024 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000 euroa, 5.-14.4.2024 järjestettävään hiphop-kulttuurin edistämisen tapahtumaan. 

Toiminta on kaikille avointa ja ilmaista. Pääkohderyhmänä ovat hiphop- ja katukulttuurista kiinnostuneet nuoret ja aikuiset, sekä muut kulttuurista kiinnostuneet paikalliset ja ulkopaikkakuntalaiset. Tapahtuman tavoitteena on edistää paikallista kulttuuria ja luoda yhteisöllisyyttä tuomalla kulttuurin parissa työskenteleviä ja siitä kiinnostuneita yhteen. Toiminta edistää osallisuutta matalan kynnyksen työpajojen, osallistavien teosten ja muun kaikille avoimen ohjelman kautta. Tarjoaa samalla kaupunkilaisille mahdollisuuden löytää keinoja itsensä ja identiteettinsä ilmaisuun taiteen ja kulttuurin parissa. 

Paikallisten ja valtakunnallisten yhteistöiden, sekä helsinkiläisen dj/valokuvaajan tuoman huomion ja osallisuuden kautta Porin ja porilaisen kulttuurin nostaminen kulttuurikentällä mahdollistuu
koko Suomen laajuisesti. Historiallinen linja-autoasema herätetään tapahtumassa eloon yhdistämällä sen perinteikkääseen ympäristöön värikkään kulttuurin kohtaamispaikka. 

Kustannuksia syntyy materiaaleista, palkoista ja palkkioista, markkinoinnista ja muista kuluista. Yhteistyötahoina ovat: Kaupunkiolohuone / Ars Pori, Kulttuurikeskus Asema44, Mainosmasiina ja mahdollisia muita yhteistyökumppaneita. 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö