§ 35 Kielteinen päätös hankeavustushakemukseen International Professionals Finland ry

Lataa 

PRIDno-2024-1095

Päätöspäivämäärä

22.3.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteiden (KH 28.9.2020 § 501, päivitetty KH 19.12.2022 § 775) mukaan yhdistys voi hakea kaupungilta 1–3 vuotta kestävän kehittämishankkeen omarahoitusosuutta tai kuntaosuutta, kun hankkeen päärahoitus tulee joltain muulta rahoittajalta. Edellytyksenä myöntämiselle on, että hanke edesauttaa kaupungin strategian ja ohjelmien toteutusta. Kaupungin avustuksella voidaan kattaa omarahoitusosuus, joka on korkeintaan 30 % hankkeen kokonaiskustannuksista. 

Kaupunki voi olla päärahoittajana korkeintaan vuoden kestävässä esiselvityshankkeessa, työllistämishankkeessa, kokeiluhankkeessa tai tiedonkeruuhankkeessa silloin, kun hankkeelle ei ole saatavissa muuta rahoitusta. Edellytyksenä on, että hanke edesauttaa kaupungin omien palveluiden kehittämistä tai täydentää niitä. Hankkeessa voidaan kokeilla uudenlaista toimintaa tai kerätä sellaista tietoa, jota voidaan hyödyntää kaupungin palveluiden kehittämisessä. Avustus voi olla korkeintaan 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Kuvaus

Connect & Integrate -hanke on vertaistukiryhmä, joka auttaa KV osaajia Satakunnassa tarjoamalla ohjausta ja tukea ura- ja sopeutumishaasteiden selvittämisessä Suomessa. Järjestämme työpajoja ja tapahtumia, jotka luovat ympäristön osaamisen kehittymiselle, verkostoitumiselle ja sosiaalisen osallistumisen lisäämiselle. Hankkeen osallistujilla on oma SoMe-ryhmä, joka toimii yhteys- ja tukiverkostona koko projektin ajan. Hankkeen kesto ja suunniteltu ajankohta on yksi vuosi, suunniteltu alkamaan toukokuussa 2024 (05/2024-05/2025).

International Professionals ry hakee Porin kaupungilta hankeavustusta 47547 euroa Connect & Integrate-hankkeelle ajalle 05/2024-05/2025. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 47547 euroa. Haettavan avustuksen osuus kokonaiskustannuksista on 100%. Kaupungilta haetaan hankkeen päärahoitusta.

Yhdistys voi hakea kaupungilta 1–3 vuotta kestävän kehittämishankkeen omarahoitusosuutta tai kuntaosuutta, kun hankkeen päärahoitus tulee joltain muulta rahoittajalta. Edellytyksenä myöntämiselle on, että hanke edesauttaa kaupungin strategian ja ohjelmien toteutusta. Kaupungin avustuksella voidaan kattaa omarahoitusosuus, joka on korkeintaan 30 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Kaupunki voi olla päärahoittajana korkeintaan vuoden kestävässä esiselvityshankkeessa, työllistämishankkeessa, kokeiluhankkeessa tai tiedonkeruuhankkeessa silloin, kun hankkeelle ei ole saatavissa muuta rahoitusta. Edellytyksenä on, että hanke edesauttaa kaupungin omien palveluiden kehittämistä tai täydentää niitä. Hankkeessa voidaan kokeilla uudenlaista toimintaa tai kerätä sellaista tietoa, jota voidaan hyödyntää kaupungin palveluiden kehittämisessä. Avustus voi olla korkeintaan 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Hankeavustusten myöntämiskriteereitä on tarkennettu seuraavilla täydentävillä kriteereillä:

  • erityisenä painopisteenä ovat työllisyyttä tukevat hankkeet määrällisen volyymin mukaisesti sekä uudentyyppistä toimintaa kokeilevat hankkeet
  • etusijalle asetetaan omarahoitusosuuksiin myönnettävät avustukset, joissa kaupungin avustusosuus on pienin
  • edellytyksenä on, että hankkeelle on laadittu hankesuunnitelma ja realistinen talousarvio ja yhdistys on suunnitellut menettelyt niiden toteutumisen seurantaan.

Vuoden 2024 hankeavustusten myöntämisessä painotetaan erityisesti työllisyyden edistämisen toteutumista.

International Professionals ry:n hakemuksen perusteella hankkeelle ei voida esittää myönnettäväksi hankeavustusta, sillä hakemus ei täytä edellisen perusteella kaupungin avustusperiaatteiden ehtoja avustuksen myöntämiselle: hankkeella ei ole ulkopuolisia rahoittajia.

Päätös

Päätän, että International Professionals ry:lle ei myönnetä hankeavustusta.

Allekirjoitus

        Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Kasvupalvelutyksikkö