§ 30 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Vankimessut 2024

Lataa 

PRIDno-2024-632

Päätöspäivämäärä

12.3.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Vankimessut 2024 -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

     

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Vankimessut -tapahtuma on tarkoitettu vangeille, yhdyskuntaseuraamusta suorittaville, heidän perheenjäsenilleen ja omaisilleen, sosiaalialan ammattilaisille ja ihan kaikille kuntalaisille. Messujen tarkoituksena on ohjata ja tuoda tietoa palveluista, joita vangit ja muut rikostaustaiset voivat käyttää rangaistuksen aikana ja sen jälkeen. Lisäksi yhtenä tavoitteena on, että tämä kohdejoukko saisi myös positiivista julkisuutta. Muutos on mahdollista. Rikostaustaisiin henkilöihin liittyy vahva stigma, messujen toivotaan myös tavoittavan tavallisia ”matti meikäläisiä”, jotta saadaan tätä leimaa vähennettyä. Vesitornin puisto on paikkana sellainen, jossa on paljon ohikulku liikennettä, joten tapahtuman pyritään tavoittamaan myös näitä ohikulkijoita. Messuilla eri toimijat esittelevät toimintaansa. Tapahtumaan on suunniteltu pääyhteistyössä Kris Satakunnan kanssa. Suunnitteluun otettu mukaan heti alussa myös muita toimijoita, muun muassa Rikosseuraamuslaitos ja Porin kaupungin ehkäisevä päihdeja mielenterveystyön koordinaattori. Tapahtumaan on alettu keräämään kattavaa joukkoa toiminnan esittelijöitä. Suunnitteluryhmä kokoontuu säännöllisesti. Tapahtumaan on saatu jo kaksi esiintyjää, trubaduuri sekä kohderyhmästä muodostuva Kris Band. Tapahtuma on herättänyt jo nyt kiinnostusta. Ajatuksena on pyytää tapahtumalla avaajaksi kaupungin edustusta, esimerkiksi kaupunginjohtajaa


Kuvaus avustuksen käytöstä
Avustuksen käyttö:
Yleinen turvallisuus; järjestyksenvalvonta, ensiapu, turvallisuussuunnitelma. noin 1000€
Äänentoisto ja juontaja, tapahtumaan tulee esiintyjiä. noin 1000€
Loput kustannukset tulevat järjestelyissä mukana olevien yhdistysten (Porin Sininauha ry ja Kris Satakunta) budjeteista. 

Porin Sininauha ry/Aggredi Satakunta on hakenut tapahtuma-avustusta Vankimessut 2024 -tapahtumalle 2000 €.

Päätös

Päätän myöntää Porin Sininauha ry/Aggredi Satakunnan Vankimessut 2024 -tapahtumalle 1500 € tapahtuma-avustusta hakusumman ollessa 2000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö