§ 5 Siivouskoneet ja -laitteet optioajalla 1.5.2024 - 30.4.2025

Lataa 

PRIDno-2024-1459

Päätöspäivämäärä

17.4.2024

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Sopimuksen jatkaminen.

Hankintapalvelut on valmistellut option käyttöönottoa. Sopimuksen hinnat olivat kiinteät 30.4.2023 asti, jonka jälkeen sopimustoimittajalla on mahdollisuus tarkistaa hintoja optiokausittain.

Surmet Oy esittää toiselle optiokaudelle laitekohtaisesti hintakorotuksia osalle siivouskoneita ja -laitteita, korotukset vaihtelevat laitekohtaisesti. Esitetyt hintakorotukset perustuvat valmistajien ilmoittamiin kustannusten nousuihin.

Keskiarvoisesti sopimustuotteiden hintakorotukset ovat noin 3,1 %. Muilta osin tarjouksessa ilmoitetut hinnat ja yleisalennusehdot säilyvät ennallaan. Hintojen korotukset on perusteltu kuluttaja- ja tuottajahintaindeksien nousuilla, raaka-aineiden hintojen nousuilla ja työvoima- sekä kuljetuskustannusten kasvulla. Energiaindeksissä on havaittavissa pientä laskua, mutta indeksi on edelleen yli 80 % korkeampi kuin vuonna 2021.

Kuvaus

Liittyy hankintapäällikön päätökseen § 5, 19.4.2021

Hankinnan kohteena on Porin kaupungin sekä hankintapalvelujen yhteistoimintatahojen tarpeisiin hankittavat siivouskoneet ja niihin kuuluvat laitteet.

Sopimukseen kuuluvat tuoteryhmät ovat: lattianhoitokoneet, high-speed lattianhoitokoneet, akkukäyttöiset yhdistelmäkoneet, veden- ja pölynimurit, pölynimurit sekä painehuuhtelukoneet.

Hankinta kilpailutettiin ajalle 1.4.2021 - 30.4.2023. Tarjouspyyntöön sisältyi mahdolliset 1+1 optiovuotta. Sopimustoimittajaksi valittiin Surmet Oy. Ensimmäisen optiovuoden käyttöönotosta tehtiin päätös 19.4.2023.

Tässä hankinnassa ovat mukana: Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila.

Kyseessä on ollut Porin kaupunginhallituksen määrittämä yhteishankinta, jonka hankintapalvelut on kilpailuttanut ja josta hankintapäällikkö tehnyt aiemmin hankintapäätöksen.

Päätös

Päätetään, että optioajalla 1.5.2024 – 30.4.2025 sopimustoimittajana jatkaa Surmet Oy. Päätetään, että hyväksytään Surmet Oy:n esittämät hintakorotukset.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, hankintapalvelut, talous- ja hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö