§ 42 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Pori Yleisurheilu Games

Lataa 

PRIDno-2024-855

Päätöspäivämäärä

27.3.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Porin Yleisurheilu Games -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

     

Kuvaus

Kuvaus tapahtumasta
Porin Yleisurheilu Games on valtakunnallinen yleisurheilutapahtuma 11-vuotiaista aikuisiin. Tapahtuma tuo Poriin näkyvyyttä, urheilijoita ja huoltajia Satakunnasta ja ympäri Suomen. Tapahtuma on
kaksipäiväinen, joten osa osallistujista yöpyy Porissa hyödyntäen kaupungin matkailupalveluita, mm.hotelli- ja ravintolapalveluita. Tapahtuman vahvuutena ja vetovoimatekijänä ovat kilpasarjat kaiken ikäisille. Järjestämme mm. 10 000 m ratajuoksun, jota järjestetään Suomessa vain muutaman kerran vuodessa. Yksittäisten lajien monipuolisen tarjonnan lisäksi lajivalikoimassa on myös pikaviestimahdollisuus yleisessä sarjassa, mikä houkuttelee paikalle useita seuroja ympäri Suomen. Lajeista löytyy myös esimerkiksi 3000 metrin ratakävely. Kilpailuista saadun hyvän palautteen kautta muutoksia on pystytty tekemään niin järjestelyihin kuin kilpailtavissa lajeihinkin – esimerkkinä tänä vuonna lajiohjelmaan lisätty naisten 7- ottelu. Lisäksi uutena konseptina pyritään toteuttaa "Pori nopein virma", jossa paikallisten yritysten edustajat saisivat ottaa toisistaan mittaa ja osallistua kilpailuun 4x100 metrin viestijuoksun muodossa. Porin Yleisurheilu Games järjestetään kesällä 2024 kolmannen kerran. Tapahtumaan odotetaan jälleen viime vuosien tapaan kasvanutta osallistumismäärää ja heidän huoltojoukkojaan. Toivomme ilmaiseen tapahtumaan paikalle runsaasti yleisöä ja sen mahdollistamiseksi tapahtuman mainostaminen
paikalliselle yleisölle aloitetaan ajoissa. Tapahtumassa toimii seuran ylläpitämä kisakahvila sekä ulkopuolista urheiluvälinemyyntiä.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Budjetti 7000 €
Kulut:

Talkooruokailut ja talkoilijoiden kahvit: 1750€
Tulospalvelu & kuuluttajat: 750€
Markkinointi: 1000€ (muun muassa lehtimainos, myös urheilulehteen) , listätään tarpeen vaatiessa
Ensiapu, lääkäri ja ensiaputarvikkeet: 200€
Kilpailuluvat ja Stadionin vuokra: 360€ (WA-luokitus 2x 25€, Stadionin vuokra 2x 140€, SATY:n kilpailulupa 30€)
Tuomareiden korvattavat kustannukset: 150€ (kilometrikorvaukset SUL:n ohjeistuksen mukaan)
Numerolaput kilpailijoille: 300€ (1000 kpl 150x160 mm 288€ + hakaneulat kiinnittämiseen)
Palkinnot 3000 €

Tulot:
mahdilliset ilmoittautumismaksut 3400 €
kahvilatuotto 650 €

Porin Yleisurheilu ry on hakenut tapahtuma-avustusta Porin Yleisurheilu Gamesille 5000 €

Päätös

Päätän myöntää Porin Yleisurheilu ry:n Porin Yleisurheilu Games -tapahtumalle 2500 € tapahtuma-avustusta hakusumman ollessa 5000 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö