§ 5 Kaupallisen kalastajan kalastuslupa vuosille 2024-2026 (päivitetty)

Lataa 

PRIDno-2022-2506

Päätöspäivämäärä

28.3.2024

Päätöksen tekijä

yksikön päällikkö, ympäristösuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin kalastusmääräykset 1.1.2024

Kuvaus

Kaupallinen kalastaja Peitetty on hakenut kaupungin kalastusmääräyksistä poiketen lupaa seuraavien pyydysten käytölle: 

Isorysä, 5 kpl

Haetuista pyydyspaikoista yksi (1) sijaitsee Reposaaren Tukkiviikissä Ripakarin itäpuolella ja neljä (4) Kolpanlahdella Tuomikarien ja Luolakarin ympäristössä. Pyydyspaikat on esitetty hakemuksen liitteinä olevilla kartoilla. Rysät ovat kolme (3) metriä korkeita ja niiden aitojen pituus on 30 metriä. Tavoitelluimmat saalislajit ovat keväällä särkikalat ja syksyisin ahven, hauki ja kuha.

Tuomikarien ja Luolakarin pyydykset sijaitsevat jokisuukalastuksen kieltoalueella ja ne tarvitsevat ELY-keskuksen poikkeusluvan. Näille on myönnetty poikkeuslupa toiselle kaupalliselle kalastajalle, mutta hän on luopunut pyydyspaikoistaan eikä ELY-keskuksen poikkeuslupaa voi siirtää toiselle kalastajlle. Peitetty on laittanut poikkeuslupahakemuksen vireille ELY-keskuksessa 16.3.2024. 

Peitetty on aiemmin myönnetyt luvat 50:lle 60 metriä pitkälle verkolle sekä 50 katiskalle.

 

Päätös

Elinvoima- ja ympäristölautakunta tekee Peitetty kanssa vuokrasopimuksen Ripakarin pyydyspaikasta 31.12.2026 asti.

Tuomikarien ja Luolakarin pyydyspaikoista Elinvoima- ja ympäristölautakunta tekee Peitetty kanssa vuokrasopimuksen 31.12.2026 asti seuraavin ehdoin: 

- ELY-keskus hyväksyy poikkeuslupahakemuksen sijoittaa pyydyksiä jokisuualueelle. Jäljennös poikkeuslupahakemuksen päätöksestä on toimitettava Porin kaupungille viipymättä.

- Mikäli poikkeuslupaa ei myönnetä kaikille pyydyspaikoille, on vuokrasopimus voimassa jokisuualueella vain niiden pyydyspaikkojen osalta, jotka ELY-keskus on hyväksynyt.

- Mikäli poikkeuslupaa ei myönnetä 31.12.2026 saakka, on vuokrasopimus voimassa vain poikkeusluvan voimassaolon ajan.

Pyydyspaikat on esitetty päätöksen liitteinä olevilla kartoilla.

Isorysien vuokran suuruus on 75 euroa/ pyydys/ vuosi. Elinvoima- ja ympäristölautakunta voi muuttaa lupamaksuja kesken sopimuskauden.

Ripakarin pyydyspaikkaa koskeva vuokrasopimus on allekirjoitettavissa oikaisuvaatimusajan päätyttyä eli 19.4.2024 Porin kaupungin asiakaspalvelussa Porin Leijonassa, os. Yrjönkatu 6 (ma 10-16, ti-to 8-16, pe 8-15). Muita pyydyspaikkoja koskeva vuokrasopimus on allekirjoitettavissa Porin kaupungin asiakaspalvelussa, kun ELY-keskuksen päätöksen jäljennös on toimitettu kaupungille.

 

Käsittelymaksu ja sen määräytyminen:

Tästä lupapäätöksestä perittävä maksu on 60 euroa. Maksu perustuu Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristölautakunnan 13.12.2023 hyväksymään ympäristönsuojeluviranomaisen taksaan.

Allekirjoitus

Seppo Salonen, yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ympäristösuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Ympäristösuunnitteluyksikkö