§ 24 Liisankatu, muutos pysäköintirajoitukseen

Lataa 

PRIDno-2023-4661

Päätöspäivämäärä

26.3.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Porin kaupungin liikenneinsinööri teki alkuvuodesta 2024 pysäköintirajoituspäätöksiä Porin keskusta-alueelle. Päätöksistä yksi koski Liisankadun eteläreunan pysäköintikieltoa välillä Vapaudenkatu-Katariinankatu. Perusteena tälle todettiin ajoradan kapeus sekä kunnossapidon vaikeutuminen.

As Oy [Peitetty] otti päätöksen jälkeen yhteyttä liikenneinsinööriin ja toivoi, että pysäköintimahdollisuus kiinteistön edessä säilytettäisiin. Talossa asuu ikäihmisiä, joilla on liikuntarajoitteita sekä he tarvitsevat kotipalvelua ja siivousta. Heidän pysäköinti mahdollisuutensa lähistöllä tulisi vaikeutumaan talolle tullessa.

Liikenneinsinööri on keskustellut ehdotuksesta tiemestarin kanssa. Kunnossapidon kannalta pysäköintikiellot ovat oleellisia, mutta kielto on mahdollista toteuttaa myös niin, että osa pysäköinnistä säilytetään porrastettuna kummallakin puolella ajorataa.

Infrajohtaminen on laatinut uuden suunnitelman pysäköintikiellon toteuttamiseksi. Periaatekuva on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan muutossuunnitelman.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö