§ 25 Murtosenmutka liikennesuunnitelmamuutos

Lataa 

PRIDno-2024-752

Päätöspäivämäärä

19.4.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Murtosenmutkan aluetta koskeva liikennesuunnitelma on alunperin hyväksytty vuonna 2012 ja pääosin toteutettu vuosina 2013-2015. Porin kaupungille on tullut nyt aloite nopeusrajoituksen alentamisesta Isojoenrannantiellä Ruosniementien ja Koillisväylän välisellä osuudella. Kyseisellä osuudella on nykyisellään pääosin 50 km/h nopeusrajoitus.

Infrajohtaminen on tutkinut aloitteen ja alkuperäisen suunnitelman, ja pitää nopeusrajoituksen alentamista aiheellisena.

Lisäksi suunnitelmaa tutkittaessa on ilmennyt, että Telatien risteyksen kohdalle suunniteltu, Isojoenrannantien ylittävä suojatie on jäänyt toteuttamatta.

Infrajohtaminen on laatinut suunnitelmamuutoksen nopeusrajoituksen alentamisesta. Suunnitelmamuutos on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan suunnitelmamuutoksen.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneionsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö