§ 26 Nopeusrajoituksen alentaminen ja väistämisvelvollisuuden korostaminen Pohjoisväylän-Vaasantien liittymässä

Lataa 

PRIDno-2024-1679

Päätöspäivämäärä

19.4.2024

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Pohjoisväylän monitoimitalo aloitti toimintansa elokuussa 2023. Erityisesti sen aiheuttamaa liikennettä palvelemaan täydennettiin Pohjois-Porin katuverkkoa rakentamalla muun muassa Pappilanpuistikon, Koillistuulentien ja Pohjoisväylän puuttuneet osuudet. Pohjoisväylän rakentumisen myötä liikennettä ohjautui entistä enemmän Vaasantien kautta Porin keskustan suuntaan.

Pohjoisväylän - Vaasantien liittymään on Infrajohtamisen investointiohjelmassa esitetty liikenneympyrän ja kevyen liikenteen alikulun rakentaminen vuonna 2027. Liittymän toimivuuden ja liikenneturvallisuuden turvaamiseksi ennen liikenneympyrän ja alikulun ralentamista on Infrajohtaminen laatinut suunnitelman nopeusrajoituksen alentamiseksi ja väistämisvelvollisuuden korostamiseksi liittymäalueella. Nopeusrajoitus liittymäalueella muutetaan 40 km/h:ssa, minkä lisäksi Pohjoisväylälle ja Lounatuulentielle asetetaan pakollista pysäyttämistä osoittavat liikennemerkit. Suunnitelma on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan suunnitelman.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö