§ 7 Pihlavanlahden ruoppausten esiselvitys ja siihen liittyvät sedimenttitutkimukset

Lataa 

PRIDno-2024-1577

Päätöspäivämäärä

19.4.2024

Päätöksen tekijä

investointipäällikkö

Päätöksen peruste

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus. Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

 

Kuvaus

Porissa Kokemäenjoen pääuoma Pihlavanlahdella on osittain madaltunut merkittävästi joen mukana kulkeutuvasta sedimentistä. Mataloituminen haittaa veneväylän veneliikennettä, sekä mahdollisesti vaikuttaa Porin tulvasuojeluun lisäten tulvariskiä. Mataloitunut väylä estää myös mahdollisen hyyde- tai jääpadon purkamisen hinaajilla tai vastaavilla, sillä väylän syväys ei ole tällä hetkellä riittävä.

Tämän työ tavoitteena on selvittää Pihlavanlahden ruoppaustarvetta (ruopattavan alueen laajuus ja massamäärät), Pihlavanlahdella Porin keskustaan menevän veneväylän mahdollista luokitusmuutosta sekä ruopattavien sedimenttien haitta-ainepitoisuuksia. Lopputuloksena Porin kaupunki saa ohjeellisen arvion ruoppausalueesta ja ruopattavien sedimenttien haitta-ainepitoisuuksista sekä kaupungin tulvasuojelun tavoitteisiin liittyen selvityksen veneväyläluokan muuttamisen mahdollisuudesta ja vaikutuksista.

Työ koostuu kolmesta osiosta, (1) Selvitys tulvasuojelusta ja veneväyläluokituksen vaikutuksesta, joiden avulla mahdollisesti voidaan auttaa kaupungin tulvasuojelun tavoitteita , (2) Selvitys ruopattavien massojen määrästä sekä (3) Sedimenttinäytteenotto ja sedimentin laadun tutkimisesta. Laadittavat raportit vertailevat eri vaihtoehtojen vaikutuksia.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava pienhankinta. Hankinta tehdään puitesopimuskonsultilta. Työ laskutetaan toteutuneiden työmäärien mukaisesti voimassa olevan puitesopimuksen
mukaisin yksikköpalkkioin. Työn kattohinta on 59 498,50 € (alv 0 %), jota ei ylitetä ilman tilaajan suostumiusta. Konsultin kanssa pidettiin tarjousneuvottelu, jonka perustella konsultti laati
työsuunnitelman ja tarjouksen.

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein, että Pihlavanlahden ruoppausten esiselvityksen ja siihen liittyvät sedimenttitutkimukset tilataan AFRY Finland Oy:ltä.

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, investointipäällikkö, tekninen toimiala, infrayksikkö, infrajohtamisen toimintayksikkö 

Organisaatiotieto

Infrayksikkö