§ 59 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Poriconi -Porin sarjakuvafestivaalit 2024

Lataa 

PRIDno-2024-1189

Päätöspäivämäärä

23.4.2024

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Peruste Poriconi - Porin sarjakuvafestivaalit 2024 -tapahtumalle 

  • Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia.
  • Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
  • Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
  • Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
  • Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
  • Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus 
Porin sarjakuvafestivaalit on vuosittainen tapahtuma, joka kerää yhteen sarjakuvantekijät ja sarjakuvan lukijat sekä scifin ja fantasian harrastajat pelaajia ja lelukeräilijöitä unohtamatta. Tapahtuman uusi nuorekas nimi on Poriconi. Tapahtumassa on näyttelyitä, haastatteluja tekijöiltä, lyhytelokuvia, julkaisutilaisuuksia, pelipöytiä, hahmonaamiaiset, livepiirrosta, taidepaja, luentoja, sarjakuva-aiheisen podcastin livetallennus ja panelikeskusteluja sekä myyntipöytiä. Tapahtumasta striimataan sosiaaliseen mediaan osa ohjelmasta. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen kokoperheen tapahtuma. Ohjelma on suunnattu lapsista aikuisiin, sarjakuvan satunnaiselle lukijalle ja sen intohimoisille faneille.

Annis sovittu tapahtumapaikaksi, kirjastolle sovittu oheisnäyttely. Näyttelyitä on sovittu useilta artisteilta. Supernörtit -podcast on luvannut tallentaa livepodcastin tapahtumassa. Vapaaehtoisia avustajia on värvätty. Tapahtuman juliste on tehty, mainos on sovittu sarjakuvalehteen, tiedote on jaossa mm. Tampere Kuplii sarjakuvatapahtumassa. Esiintyjät ovat pääosin sovittu. Ulkomaalaisen vieraan saamiseksi on erillinen avustushaku, tavoitteena on saada Suomalais-Tanskalaiselta-kulttuurirahastolta avustus Peter Snejbjergin saamiseksi Poriconiin Pääesiintyjiksi Poriconiin on lupautunut Petri Hiltunen, Jaana Suorsa ja Pekka Lehtosaari.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Näyttelyiden toimitus
Pääesiintyjien matkakulut ja mahdollinen majoitus
Mainonta
Esiintyjien ruokailu
Talkooväen kahvittelu
Budjettiin on laskettu myös vapaaehtoisten oman työn osuus. Osa budjetista katetaan myyntitapahtuman pöytävuokrilla, ja ulkomaalaisen esiintyjän saamiseksi on erillinen apuraha haussa palkkioon, matkoihin ja majoitukseen.

Toimialayrittäjä Vesa Vitikainen on hakenut tapahtuma-avustusta Poriconi - Porin sarjakuvafestivaalit 2024 -tapahtumalle 1400 €.

Päätös

Päätän myöntää Poriconi - Porin sarjakuvafestivaalit 2024 -tapahtumalle 1200 € tapahtuma-avustusta yhteensä hakusumman ollessa 1400 € tapahtuma-avustusten kriteereiden täyttymisen perusteella. 

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa tapahtuma-avustuksen saajalla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Lauri Kilkku, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö