Sivistyslautakunta, kokous 23.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Erityisluokanopettaja (4061), I sijoituspaikka Itätuulen koulu (PORI-03-12-24)

PRIDno-2024-1416

Valmistelija

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Perustelut

Sivistystoimiala julisti opettajien virat haettavaksi sivistyslautakunnan kokouksessa 27.2.2024 § 13. erityisluokanopettajan virka (4061), virka julistettiin täytettäväksi 1.8.2024 alkaen toistaiseksi voimassa olevana ja I sijoituspaikkana Itätuulen koulu.

Täytettävä virka on julistettu haettavaksi Kuntarekry.fi ja mol.fi:ssä (PORI-03-12-24). Hakuaika virkaan oli 28.2.-14.3.2024. Kelpoisuusvaatimuksena oli asetus opetushenkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 986/1998.Viran hakijalta edellytettiin myös kykyä, halua ja valmiutta kehittää opetussuunnitelman mukaista toimintakulttuuria, hyviä vuorovaikutustaitoja ja niihin pohjautuvaa työotetta, pedagogisten asiakirjojen ja tukitoimien hyvää osaamista, kieli- ja kulttuuritietoisen opettamisen osaamista, halua kehittää yhteisopettajuutta sekä halua kehittää inklusiivista yhtenäistä peruopetusta ja digitaalisen pedagogiikkaan liittyvää osaamista. Määräaikaan mennessä tulleista hakemuksista on laadittu luettelo, joka on tämän pykälän liitteenä. Virkaa haki 13 hakijaa. Hakijoista kelpoisia oli 2. Haastatteluun kutsuttiin 2 hakijaa, joista 1 perui haastattelunsa. Haastattelu pidettiin 03.04.2024. Kukaan hakijoista ei täyttäny riittävällä tavalla työpaikkailmoituksessa määriteltyjä hakukriteerejä. 

Perustuslain 125 §:n mukaan viran yleiset nimitysperusteet ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Lisäksi kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 2 luvun 6 §:n mukaan virkasuhteeseen otettavalla on oltava erikseen säädetty taikka kunnan päättämä erityinen kelpoisuus. 

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 2 luvun 4 §:n mukaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää virkasuhteen täyttämättä jättämisestä. 

Sivistystoimialan toimintasäännön mukaan virkasuhteisten palvelussuhteeseen ottamisesta päättää sivistyslautakunta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää, että erityisluokanopettajan virka (4061), jätetään täyttämättä, sillä kukaan hakijoista ei täyttänyt riittävällä tavalla työpaikkailmoituksessa määriteltyjä hakukriteerejä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

hakijat, rekry@pori.fi, sivistystoimiala

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.