§ 36 Tutkimuslupa tieteellistä tutkimusta varten

Lataa 

PRIDno-2022-2972

Päätöspäivämäärä

6.6.2022

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, opetusyksikkö

Päätöksen peruste

Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään monipuolisesti ravitsemuspolitiikassa.

Kuvaus

Tutkimusprofessori [peitetty]/Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on hakenut Porin kaupungilta tutkimuslupaa tieteellistä tutkimusta ”Koulujakelujärjestelmän seuranta – koululaisten ruokailutottumukset” -tutkimusta varten.

Tutkimuksessa selvitetään kyselytutkimuksena kuudes- ja kahdeksasluokkalaisilta ns. koulujakelutuen yhteyttä hedelmien ja kasvisten sekä maidon ja maitotuotteiden käyttöön. Tutkimus tehdään syyslukukaudella 2022 ja se valmistuu vuoden 20233 aikana. Otoskoko on 5000 oppilasta. Porissa tutkimukseen ovat valikoituneet Vähärauman koulu ja Porin suomalaisen yhteislyseon koulu (1.8.2022 alkaen nimi on Porin Lyseon koulu). Osassa kouluja tutkimukseen liittyy myös havainnointia tarjotinvalokuvien muodossa.

Hakija on toimittanut tutkimussuunnitelman ja muut pyydetyt selvitykset sivistystoimialalle. Tutkimukseen liittyvä vapaaehtoisuus, henkilötietojen käsittelyyn liittyvät asiat ja muut käytännöt on selvitetty hakemuksessa riittävästi.  Sivistystoimialan toimintasäännön mukaisesti tutkimusluvan myöntää opetusyksikön päällikkö.

Päätös

Myönnän tutkimusluvan oheisen kuvauksen mukaisesti Vähärauman koulussa kuudennen ja Porin Lyseon koulussa. Osallistuminen on kouluille, henkilökunnalle ja oppilaille vapaaehtoista.

Allekirjoitus

Taneli Tiirikainen, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, opetusyksikkö

Organisaatiotieto

Opetusyksikkö