§ 124 Rekrytoinnin asiantuntijapalvelujen hankinta kaupunginjohtajan rekrytoinnin tueksi

Lataa 

PRIDno-2022-3268

Päätöspäivämäärä

20.6.2022

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Päätöksen peruste

Saaduista tarjouksista Mercuri Urvali Oy:n ja HR Advisors Oy:n tarjoukset täyttivät kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. MPS-yhtiöt Oy:llä ei ollut tarjouspyynnössä edellytettyjä referenssejä kaupunginjohtajarekrytoinneista. Mercuri Urvalin kokemus kaupunginjohtajarekrytoinneista sekä yhteistyö eri kaupunkien kanssa oli selvästi laajin.

Mercuri Urvalin tarjous on kiinteähintainen ja sen kokonaiskustannus on helposti arvioitavissa. HRS Advisorsin tarjous perustuu eri vaiheiden osakohtaisiin kustannuksiin, jolloin rekrytointikokonaisuuden kokonaishintaa ei tarkasti pysty määrittelemään. Mercurli Urvalin ja HRS Advisorsin tarjoukset ovat vertailun perusteella samalla tasolla. HRS Advisorsin tarjous on edullisin mikäli rekrytointiprosessi pystytään viemään läpi perushaastatteluin eikä ylimääräisiä yhteistyöpalavereja tai haastattelukierroksia jouduttaisi tekemään. Kokonaisuutena parhaiten tarjouspyyntöä vastaa Merculi Urvalin tekemä tarjous.

Konsernipalvelujen toimintasäännön 23 §:n mukaan henkilöstöjohtajan hankintavaltuus on 50.000 euroa.

Kuvaus

Kyse on kansallisen kynnysarvon alittavasta asiantuntijapalveluiden hankinnasta, jonka ennakoitu arvo on noin 20.000-25.000 euroa. Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä ja tarjouspyynnöt lähetettiin sähköpostitse kolmelle eri palveluntarjoajalle 2.6.2022. Tarjousaika päättyi keskiviikkona 8.6.2022. Tarjouskilpailun valintaperusteena oli palveluntarjoajan referenssit kaupunginjohtajarekrytoinneista sekä kyky tarjota asiantuntijapalvelu koko rekrytointiprosessia varten mukaan lukien suorarekrytointi, haastattelujen fasilitointi sekä henkilöarviointien toteuttaminen ja raportointi.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat MPS-Yhtiöt Oy, Mercuri Urval Oy ja HRS Advisors Oy.

Sopimuskausi alkaa 27.6.2022 ja kestää rekrytoinnin loppuun asti.

Hankittavaa asiantuntipalvelua käytetään rekrytointitoimikunnan tukena kaupunginjohtajan viran rekrytoinnissa. Johtajatason tehtävien rekrytoinnissa käytetään tyypillisesti avoimen hakumenettelyn lisäksi suorarekrytoinnin sekä henkilöarvioinnin asiantuntijaosaamista.

Kaupunginjohtajan virka julkaistaan suorarekrytoinnin ohella julkisesti haettavaksi Porin kaupungin käyttämässä kuntarekry-järjestelmässä. Hankinta laskutetaan kolmessa erässä palvelujen käytön toteuman mukaan. Tarvittaessa voidaan tehdä pienimuotoisia lisätilauksi, joista sovitaan erikseen.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että kaupunginjohtajan rekrytoinnin asiantuntijapalvelut hankitaan Mercuri Urval Oy:ltä.

Allekirjoitus

Timo Jauhiainen, henkilöstöjohtaja, konsernipalvelut

Organisaatiotieto

HR-yksikkö