§ 65 Virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen

Lataa 

PRIDno-2022-5246

Päätöspäivämäärä

26.9.2022

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 23 §:n mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan tai hyvinvointialueen viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää.

Kuvaus

Aluepalopäällikkö vs. Juuso Suonpää:

Siirtyminen hyvinvointialueelle uuteen organisaatioon luo haasteita erityisesti pelastuslaitoksen investointien hallintaan liittyen. Tapa toteuttaa investointeja uudessa organisaatiossa on vielä epäselvää ja Porin kaupungin luoma tuki investointien hallintaan poistuu vuoden vaihteessa. Olemassa olevan tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää vahvaa osaamista ja kokemusta pelastustoiminnasta, pelastustoimen kalustosta ja investointien toteuttamisesta. Tehtävänkuvauksessa olevan öljyntorjunnan vastuutehtävän hoitaminen on myös murroksessa öljynsuojelurahaston muuttuvien toimintamallien ja korvauskäytäntöjen vuoksi. Jatkossa öljynsuojelurahasto ei enää tue ympäristönvahinkojen torjuntaan osallistuvien viranomaisten kalustonhankintoja, joka luo merkittävän haasteen riittävän suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Niin kaluston investointien, kuten myös ympäristövahinkojen torjunnan toimintaympäristön muutokset ovat kasvattaneet tehtävän vaativuutta ja tehtävien hoitaminen edellyttää aikaisempaa enemmän osaamista ja kokemusta.

Palomestari [peitetty] virkanimike muutetaan palomestarista tekniseksi päälliköksi. Uusi tehtäväkuvaus ja nimike edellytävät myös tehtäväkohtaisen palkan tarkistamista. Viranhaltijalle on järjestetty kuulemistilaisuus virantoimitusvelvollisuuden muutoksesta ja tilaisuudesta on tehty muistio. Uusi tehtäväkuvaus on käsitelty kuulemistilaisuudessa. Uusi tehtäväkuvauslomake allekirjoitetaan tämän päätöksen jälkeen. Esitän, että palomestari [peitetty]virantoimitusvelvollisuutta muutetaan 1.11.2022 alkaen. Nimikkeen muutoksesta ja tehtäväkohtaisesta päättää henkilöstöjohtaja pelastusjohtajaa kuultuaan. 

Päätös

Päätän, että palomestari [peitetty] virantoimitusvelvollisuutta muutetaan esitetyn mukaisesti 1.11.2022 alkaen. 

Allekirjoitus

Pekka Tähtinen, pelastusjohtaja, Satakunnan pelastuslaitos

Organisaatiotieto

HR-yksikkö