§ 92 Sopimuspalokunta-asemien kiinteistökorvauksen korottaminen

Lataa 

PRIDno-2022-6653

Päätöspäivämäärä

21.12.2022

Päätöksen tekijä

Pelastusjohtaja

Päätöksen peruste

Sopimuspalokunnilta saaman esityksen käsittelyn myötä on katsottu, että kiinteistöjen ylläpitokustannusten huomattavan nousun myötä korotus 6,00 euroon per neliömetri on perusteltu ajalle 1.11.2022-31.12.2023.

Nykyisessä hallintomallissa toimintasäännön 5§ mukaan pelastusjohtaja päättää sopimuksista ja sen myötä myös korvauksista.

Satakunnan hyvinvointialueen tekninen johtaja Kari-Matti Haapala on hyväksynyt tehtävän korotuksen.

Kuvaus

Aluepalopäällikkö: Juha Suonpää:

Satakunnan pelastuslaitoksella on palokuntasopimus pelastustoimen palveluiden tuottamisesta 49:n vapaaehtoisen palokuntayhdistyksen kanssa. Näistä 19 toimii omistamissaan paloasematiloissa. Palokuntien omien kiinteistöjen kiinteistökorvaukseksi on vuonna 2008 määritelty hinnaksi 4,50 euroa/per neliömetri. Korvattavat tilat on määritelty paloasemakohtaisesti. Kaikkiaan näitä tiloja on noin 70.000 neliömetriä ja pelastuslaitoksen maksama vuosikustannus on siten noin 300.000 euroa. Todettakoon, että kuntien omistamissa kiinteistöissä vuokrataso on noin kolminkertainen. Sopimuspalokunnat ovat tehneet esityksen kiinteistökorvauksen korottamisesta 6,25 euroon kohonneiden ylläpitokustannusten takia.

Päätös

Päätän, että sopimuspalokuntien sopimuspalokunta-asemien kiinteistökorvausta korotetaan esittelijän ehdotuksen mukaisesti 6,00 euroon per neliömetri.

Allekirjoitus

Pekka Tähtinen, pelastusjohtaja, Satakunnan pelastuslaitos

Organisaatiotieto

Satakunnan pelastuslaitos