§ 33 Kokemäenjoen ja Varvourinjuovan rautatiesiltojen perusparannuksen suunnitteluttaminen, rakennuttaminen ja valvonta, hankinta

Lataa 

PRIDno-2022-6833

Päätöspäivämäärä

30.12.2022

Päätöksen tekijä

Infrajohtaminen toimintayksikön esimies

Päätöksen peruste

Tarjous on tarjouspyynnön mukainen. Infrajohtaminen pitää perusparannusta välttämättömänä, koska kyseessä on tärkeä koulumatkareitti. Työ tehdään infran investointibudjetista sille varatulla määrärahalla (T-2724 Kokemäenjoen rautatiesilta ja Varvourinjuovansilta korjaussuunnittelu 14190470010_015). Teknisen toimialan toimintasäännön 4§:n nojalla toimintayksikön esimies päättää suunnittelu-, urakka-, hankinta- ja palvelusopimukset, joiden arvo on enintään 60 000 euroa.

Kuvaus

Kokemäenjoen ja Varvourinjuovan rautatiesiltojen jalkakäytävät ovat kunnostuksen tarpeessa.  

Kokemäenjoen rautatiesillan ja Varvourinjuovan rautatiesillan kunnossapidosta on sovittu Porin kaupungin ja Valtionrautateiden kesken vuonna 1976. Sopimuksen mukaan jalkakäytävien kunnossa- ja puhtaanapidosta vastaa Porin kaupunki lukuun ottamatta niiden kantavia teräsrakenteita, joiden kunnossapidosta vastaa Valtionrautatiet (nykyinen Väylävirasto). Samoin jalkakäytäville johtavien ramppien kunnossapito kuuluu Porin kaupungille. Valaistus on tiettävästi toteutettu Porin kaupungin toimesta. Sillat ovat valtion omistuksessa.

Kokemäenjoen rautatiesillalle on tehty Väyläviraston tilaamana erikoistarkastus vuonna 2022 ja sen raportti saadaan vuoden loppuun mennessä. Erikoistarkastuksesta saadaan hyvät lähtökohdat korjaussuunnittelulle. Aiempien tarkastusten pohjalta voidaan todeta, että aluslankut ovat huonossa kunnossa ja valaistus on elinkaarensa päässä.   

Varvourinjuovan rautatiesillalle on tehty yleistarkastus vuonna 2022. Sen kunto on tyydyttävä, mutta jalkakäytävän aluslankut ovat erittäin huonossa kunnossa.

Infrajohtaminen on neuvotellut sillan kunnostamisesta Väyläviraston kanssa. Perusparannuksen suunnittelun käynnistäminen ei vaadi suunnittelulupaa, mutta suunnitteluperusteet tulee hyväksyttää Väylällä ja rataisännöitsijällä, Väyläviraston edustaja on mukana ohjaamassa suunnittelua ja valmiit suunnitelmat hyväksytetään Väylällä ja rataisännöitsijällä.

Suunnittelun lähtökohtia ovat: radalla ei ole raideliikennettä, jalkakäytävä perusparannetaan nykyisen levyiseksi, valaistus uusitaan Kokemäenjoen rautatiesillalla ja luiskat kaiteineen sisällytetään perusparannukseen. Suunnitelmiin tulee sisältyä kustannusarvio.

Infrajohtaminen on pyytänyt tarjouksen siltojen perusparannuksen suunnitteluttamisesta, rakennuttamisesta ja valvonnasta Welado Oy:ltä, jonka kanssa Teknisellä toimialalla on voimassa oleva suunnittelun ja valvonnan puitesopimus.

Welado Oy on tehnyt tarjouksen pyydetystä työstä 9.12.2022. Työ jakautuu kahteen osa-alueeseen. Ensimmäinen vaihe sisältää suunnittelun ohjauksen ja rakennusurakan valmistelun. Toinen vaihe sisältää rakentamisen ohjauksen ja turvallisuuskoordinaattorin tehtävät.

Päätös

Päätän edellä mainituin perustein, että Kokemäenjoen ja Varvourinjuovan rautatiesiltojen perusparannuksen suunnitteluttamisen, rakennuttamisen ja valvonnan ensimmäinen vaihe tilataan Welado Oy:ltä suunnittelun ja valvonnan puitesopimuksen ehtojen ja tarjouksen 9.12.2022 mukaisesti hintaan 15 595 € (alv0%). Hintaa ei ylitetä ilman tilaajan kirjallista suostumusta.      

Allekirjoitus

Sanna Välimäki, infrajohtamisen toimintayksikön esimies, Tekninen toimiala, infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö