§ 10 Oosinselän tuulipuiston tiesuunnitelmien hyväksyminen, Suomen Hyötytuuli Oy

Lataa 

PRIDno-2023-604

Päätöspäivämäärä

14.2.2023

Päätöksen tekijä

Tonttipäällikkö

Päätöksen peruste

Esitetty suunnitelma voidaan hyväksyä.

Toimivallan peruste:

Maanvuokrasopimukseen 609-280 liittyvän tiesuunnitelman hyväksyminen on 24.11.2021 allekirjoitetun maanvuokrasopimuksen täytäntöönpanoa perustuen Porin kaupunginvaltuuston päätökseen 20.9.2021 § 192.

Kuvaus

Porin kaupunki on vuokrannut Hangassuolla sijaitsevasta Oosinselän tuulipuistosta kuusi aluetta 21.11.2021 allekirjoitetulla maanvuokrasopimuksella Suomen Hyötytuuli Oy:lle hallinta-aluetunnuksella 609-280.

Vuokrasopimuksen kohdassa 3 todetaan, että: ”Vuokralaisella on oikeus rakentaa vuokranantajan omistamille ja hallitsemille alueille tuulivoimalaitoksen rakentamisen ja käytön vaatimat tiet, voimajohdot ja muut rakennelmat. Vuokra-alueella teiden, voimajohtojen ja muiden rakennelmien rakentaminen ei edellytä vuokranantajan erillistä hyväksyntää, mutta vuokralaisen tulee tehdä ilmoitus tai esittää selvitys voimajohtojen, verkostojen ja teiden rakentamissuunnitelmista vuokra-alueella vuokranantajalle kaksi (2) viikkoa ennen näihin töihin ryhtymistä. Mikäli voimajohdot, verkostot ja tiet sijaitsevat vuokra-alueen ulkopuolella, mutta vuokranantajan omistamilla ja hallitsemilla alueilla, vuokralaisen tulee erikseen hyväksyttää suunnitelmat vuokranantajalla ennen rakentamista.”

Vuokralainen on toimittanut vuokrasopimuksessa tarkoitetun tämän päätöksen liitteenä olevan tiesuunnitelman vuokranantajalle ja pyytää suunnitelmalleen vuokranantajan hyväksyntää.

Päätös

Hyväksyn oheisen kartan mukaisen tiesuunnitelman.

Allekirjoitus

Elisa Laine, tonttipäällikkö, tekninen toimiala, infrajohtaminen

Organisaatiotieto

Infrayksikkö