§ 1 Hankeavustuksen myöntäminen, EHJÄ ry

Lataa 

PRIDno-2022-4647

Päätöspäivämäärä

27.1.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteiden (KH 28.9.2020 § 501, päivitetty KH 19.12.2022 § 775) mukaan yhdistys voi hakea kaupungilta 1–3 vuotta kestävän kehittämishankkeen omarahoitusosuutta tai kuntaosuutta, kun hankkeen päärahoitus tulee joltain muulta rahoittajalta. Edellytyksenä myöntämiselle on, että hanke edesauttaa kaupungin strategian ja ohjelmien toteutusta. Kaupungin avustuksella voidaan kattaa omarahoitusosuus, joka on korkeintaan 30 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Kaupunki voi olla päärahoittajana korkeintaan vuoden kestävässä esiselvityshankkeessa, työllistämishankkeessa, kokeiluhankkeessa tai tiedonkeruuhankkeessa silloin, kun hankkeelle ei ole saatavissa muuta rahoitusta. Edellytyksenä on, että hanke edesauttaa kaupungin omien palveluiden kehittämistä tai täydentää niitä. Hankkeessa voidaan kokeilla uudenlaista toimintaa tai kerätä sellaista tietoa, jota voidaan hyödyntää kaupungin palveluiden kehittämisessä. Avustus voi olla korkeintaan 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Alle vuoden mittaisen hankkeen rahoittamisesta päättää elinvoima- ja ympäristötoimialan toimialajohtaja hankintavaltuuksien ja talousarviossa myönnetyn määrärahan puitteissa.

Hanke tukee sekä kaupungin hyvinvointiohjelmaa että kasvu- ja elinvoimaohjelmaa. 

Hankeavustuksen saajan tulee noudattaa Porin kaupungin avustusperiaatteita (KH 28.9.2020 § 501, päivitetty KH 19.12.2022 § 775). Avustusperiaatteiden mukaisesti avustus voidaan periä takaisin kokonaan tai osittain, mikäli osoittautuu, ettei avustusta käytetä ehtojen mukaisesti. Hankkeen keskeytyessä yhdistyksellä on velvollisuus maksaa saamansa hankeavustus takaisin siltä osin, kun hanke jää toteutumatta. Avustuksen saaja on velvollinen raportoimaan avustuksen käytöstä ja hankkeen tuloksista viipymättä hankkeen päätyttyä sekä hanketta toteutettaessa tuomaan esiin kaupungin osallistumisen rahoitukseen. Raportointi tapahtuu päärahoittajan raportointivelvoitteen mukaisesti.

Kuvaus

Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry hakee kaupungilta hankeavustusta Avoin EHJÄ- hankkeelle. Hankkeen kokonaiskustannukset 10000 euroa, josta kaupungilta haettava avustuksen osuus on 9000 euroa. Haettavan avustuksen osuus kokonaiskustannuksista on 90 %. Hankkeen kesto ja suunniteltu ajankohta 12 kuukautta, syyskuu 2022 - elokuu 2023. 
  

Avoin EHJÄ on kotoutumisen alkuvaiheen toimintaa ja tavoitteellista sosiaaliohjausta maahanmuuttajataustaisille nuorille. Tavoitteena on edistää nuorten integroitumista
yhteiskuntaan ja vahvistaa heidän sosiaalisia verkostojaan. Toiminta painottuu matalan kynnyksen ryhmiin, retkiin, kursseihin ja tapahtumiin. Toimintaan sisältyy myös nuorten yksilöllistä
ohjausta.

Sosiaali- ja perhepalvelut puoltaa avustuksen myöntämistä seuraavalla lausunnolla:  

"Toimijalla on pitkä kokemus ko. toiminnasta. Yhteistyöstä on hyvät kokemukset ja palaute toiminnan piirissä olevilta asiakkailta on positiivista. 

Kotouttaminen on yksi kunnan tehtävistä. Pori on lasten ja nuorten kaupunki, joten ko.toiminta on myös strategian mukaista toimintaa ja panostusta nuorten hyvinvointiin. Toimijalla on laaja kokemus toiminnasta ja onnistumisedellytykset näin ollen positiiviset." 

 

Päätös

Päätän myöntää Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:lle Avoin EHJÄ -hankkeeseen 9000 euroa vuodelle 2023.

Avustus maksetaan Elinkeinotoiminnan ostopalvelut -kustannuspaikalta 14117403 tililtä 47550. 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala 

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö