§ 14 3. sektorin kulttuuritoimijoille kohdennetun apurahavalmennuksen hankinta

Lataa 

PRIDno-2023-742

Päätöspäivämäärä

27.2.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Onnistuneilla rahoitushauilla on positiivista vaikutusta paitsi yhdistysten omaan toimintaan niin myös alueen profiiliin kulttuuriyhdistysten toiminta-alustana. Toivottavasti lisääntyvä maakunnallinen ja valtakunnallinen rahoitus Porin alueella nostaa niin toimijoiden kuin Porinkin profiilia kulttuurikaupunkina.

​​​

Kuvaus

Porin alueen 3. sektorin kulttuuritoimijat ovat jo vuosia toivoneet kaupungin voivan tukea heitä paremmin erilaisten rahoituslähteiden kartottamisessa sekä apurahahakemusten laatimisessa. Kaupungin yhdistysyhteistyöryhmä (ent. avustustyöryhmä) on viime vuosina yhdessä Satakunnan Yhteisökeskuksen kanssa järjestänyt useita yhdistysiltoja, joissa on keskusteltu erilaisten rahoituslähteiden hyödyntämisen mahdollisuuksista. Nämä tilaisuudet ovat toki olleet avoimia koko yhdistyskentälle, joten ihan spesifeihin kulttuuritoimijoille kohdennettuihin avustuksiin ei ole ollut mahdollista paneutua.

Kulttuuriyksikön hallinto on kartoittanut erilaisia mahdollisuuksia tukea Porin alueen kulttuuriyhdistyksiä apurahojen ja avustusten hakuprosesseissa tiedustelujen sekä käyttäjäkokemusten perusteella päätynyt Indome Oy:n Intohiomo-apurahavalmennuksen mahdollistamiseen alueen toimijoille.

Indome Oy:n edustajien kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella räätälöimme porilaisille kulttuuriyhdistyksille tarjottavaksi valmennuksen, johon valittiin edustajia kymmenestä porilaisesta eri taiteenaloja edustavista 3. sektorin toimijasta. Valmennus pitää sisällään yhdeksän kevään 2023 aikana järjestettävää kontaktiluentoa tehtävineen sekä yhden apurahahakemuksen laatimisen yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Valmennukseen valitut edustajat ovat sitoutuneet osallistumaan koko prosessiin mm. ennakkotehtävien ja motivaatiokirjeen myötä.
​​​​​

Päätös

Päätän, että Porin kaupungin kulttuuriyksikkö hankkii Indome Oy:n Intohiomo-apurahavalmennuksen ja tarjoaa sen porilaisille 3. sektorin kulttuuritoimijoille siten, että jokaisesta osallistuvasta kulttuuriyhdistyksestä (10 kpl.) valmennukseen osallistuu ennakkoon nimetty yksi henkilö.

Porin kaupungin kulttuuriyksikkö hankkii Indome Oy:n Intohiomo-apurahavalmennuksen kymmenelle toimijalle yhteishintaan 5 780€ (alv. 0%)

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, kulttuuriyksikön päällikkö, sivistystoimiala, Porin kaupunki

Organisaatiotieto

Kulttuuriyksikkö