§ 6 Vuokrasopimus TAT-Yrityskylä -toimintaan Isolinnankatu 24

Lataa 

PRIDno-2023-433

Päätöspäivämäärä

15.2.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, tekninen toimiala

Päätöksen peruste

Tilat vuokrataan TAT-Yrityskylän käyttöön Porin Kaupungin ja Talous ja Nuoret TAT ry: välille 27.6.2022 hyväksytyn yhteistyösopimuksen perusteella.

Teknisen toimintasäännön mukaan ulkovuokrattujen vuokrasopimuksien päätösvalta on teknisen toimialan toimialajohtajalla, kun vuosivuokra on alle 200 000,00 € alv. 0%

 

 

Kuvaus

Porin kaupunki ja Talous ja Nuoret TAT ry ovat keskenään solmineet 27.6.2022 yhteistyösopimuksen Yrityskylän perustamisesta Porin kaupunkiin. Tavoitteena on, että jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja haluaa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Talous ja Nuoret TAT tekee töitä lasten ja nuorten työelämä- ja taloustaitojen eteen yhdessä koulujen, yliopistojen, yritysten, kuntien ja säätiöiden kanssa. TAT tarjoaa myös palvelupolun nuorten opettamiseen ykköseltä toiselle asteelle. Yrityskylän tavoitteena on tavoittaa vuosittain valtakunnallisesti lähes 100 00 peruskoululaista.

Tavoite on rakentaa vuokrattavaan toimitilaan Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristöksi pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee päivän ajan omassa ammatissaan, sekä toimii vastuullisena kansalaisena osana yhteiskuntaa. Pienoiskaupunkiin rakennetaan noin viidelletoista todelliselle toimijalle oma pienoisyritys. Yrityskylä -oppimiskokonaisuus sisältää opettajien koulutuksen, oppimateriaalin oppitunneille ja vuorovaikutustilanteita yhdistävän pelitilanteen. 

TAT ry toteuttaa Yrityskylän toiminnan Satakunnan alueella ajanjaksolla 1.6.2023 – 31.5.2026. Lukuvuosittain tiloissa toimii noin 2200 kuudesluokkalaista ja 2200 yhdeksäsluokkalaista opettajineen.

Kunnan velvollisuutena, että kaikki kunnan kuudesluokkalaiset ja yhdeksäsluokkalaiset oppilaat ja heidän opettajansa osallistuvat Yrityskylä-oppimiskokonaisuuteen sopimuksen aikana. Muiden velvollisuuksien lisäksi kunta vastaa Yrityskylän oppimisympäristöjen (Alakoulu ja Yläkoulu) toimitilojen järjestämisestä ja niiden aiheuttamista kustannuksista.

Kaupunki on kartoittanut Tat Yrityskylä - konseptin kriteereihin sopivia tiloja omista tiloistaan ja markkinoilta. Parhaaksi vaihtoehdoksi kulkuyhteydet ja tilat huomioiden osoittautui tilat Herttuantorilta. Tilat omistaa Suomen Korroosiopalvelu Oy.

Vuokrattavien tilojen muutostöiden luonnossuunnitelu on tehty Tat Yrityskylän rakennuttajan hyväksymällä tavalla. Suunnitelmien mukaisen vuokratilan kokonaisvuokra on 12 175,78 €/kk alv. 0 %. Tilat vuokrattaisiin määräajaksi ajalle 1.6.2023 – 31.5.2026. Tilojen siivous- ja sähkökustannuksen ovat TAT-Yrityskylän vastuulla.

Päätös

Päätän, että toimitilat vuokrataan vuokrasopimusluonnoksessa mainituin ehdoin tekniselle toimialalle Suomen Korroosiopalvelu Oy:ltä määräajaksi ajalle 1.6.2023 – 31.5.2026.

Allekirjoitus

Markku Koppelomäki, toimialajohtaja, tekninen toimiala

Organisaatiotieto

Tilayksikkö