§ 13 Toimintatonnin myöntäminen, kahden monologin yhteisesitys

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

22.2.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Avustusta ei myönnetä yhdistyksen tai seuran perustoimintaan.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Kuvaus

Porin ylioppilasteatteriyhdistys ry hakee 12.2.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000 euroa, kahden monologin yhteisesitykseen Yksinäinen nainen, joka on Nobel-palkitun näytelmäkirjailija Dario Fon teksteihin perustuva. Näytöspäivät ovat 14.4, 16.4, 18.4, 20.4, 22.4, 25.4, 27.4, 29.4. Näytelmän esityöt on aloitettu joulukuussa 2022 ja tuotantosuunnittelu tammikuussa 2023.

Esityksen teemat, mm. naisten yhteiskunnallinen asema ja heihin kohdistuvat odotukset, ovat julkisen keskustelun ytimessä tänä päivänä. Esityksellä halutaan ottaa niihin kantaa taiteen muodossa. Porin ylioppilasteatteri odottaa esityksestä taiteellista voittoa ja yleisömenestystä, joka elävöittäisi ylioppilasteatterin kolmen vuoden korona-ajan hiljaisuudesta. Esityspaikan valinnalla Iso Karhun pohjakerroksen tilasta teatteri haluaa olla mukana elävöittämässä Porin kaupunkikeskustaa sekä vahvistamassa Porin imagoa vaihtoehtoisen tee se itse -taiteen pääkaupunkina Suomessa.

Esityksillä halutaan myös tavoittaa erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät tavallisesti teatteritaidetta kuluta, ja avartaa näin kuntalaisten virkistystoimintaa.

Kustannukset koostuvat mm. tilavuokrasta, palkka- ja palkkiokuluista, esitysoikeuksista, tarjoiluista, käsiohjelmista, julisteista, lavastuskustannuksista ja muista kuluista. 

 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö