§ 7 Työpajan kuljetusajoneuvon huoltoleasing-sopimus

Lataa 

PRIDno-2023-645

Päätöspäivämäärä

20.2.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, tekninen toimiala

Päätöksen peruste

Logistiikka toimintayksikön esimies Mika Koski esittää, että ajoneuvo EUC-966 vuokrataan Sexto Automotive Oy:n tarjouksen mukaisella huoltoleasingsopimuksella 2024 vuoden loppuun asti nuorten työpajan käyttöön.

Liitteet 

Tarjous

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Porin työpajat ja Porin palveluliikelaitos ovat sopineet lämpimän kouluaterian kuljettamisesta kaupungin päiväkoteihin ja kouluhin syksystä 2016 alkaen. Päivittäinen kuljetustarve on nykyään lähes 6000 lämmintä kouluateriaa, jotka kuljetetaan työpajan ajoneuvoilla ja työllistettyjen kuljettajien ajamina. Tällä hetkellä kuljetuksissa on kaikkiaan yhdeksän erilaista ajoreittiä, käsittäen keskustan, meri-porin ja pohjois-porin koulut ja päiväkodit, yhteensä yli 60 jakelukohdetta. Päivittäisiin ateriakuljetuksiin sisältyy saman alueen täydennysajot, jotka muodostuvat hetkellisestä lisätarpeesta valmistajan toimesta. Liikelaitoksen ateriakuljetusten lisäksi työpaja osallistuu kaupungin lasten ja nuorten kesäruokailun toimittamiseen koululaisille kesällä 2023.

Aiemmin, ennen vuoden vaihdetta 2023 työpajalla on jo ollut Sextolta leasing-sopimuksella yhteensä neljä ruokakuljetusajoneuvoa. Autokantaa lisättiin vuoden vaihteessa yhdellä vastaavalla ajoneuvolla niin, että Sexton sopimuksessa on nyt viisi ruokakuljetusajoneuvoa. Yhden uuden lisäys johtuu Palveluliikelaitoksen tarpeesta lisätä kuljetuksia pohjois-porin alueella. Pohjois-porin kuljetuksiin sisältyy Noormarkun-Söörmarkun ja Ahlaisten alueen päiväkodit ja koulut. Sexton leasing-autojen lisäksi työpajan ja logistiikan toimintayksikön hallinnassa on viisi muuta ateriakuljetustehtävissä olevaa ajoneuvoa.

Hankinta ei ole kansallisen/EU kynnysarvon ylittävä. Logistiikan toimintayksikkö on pyytänyt Sexto Automotive Oy:ltä tarjouksen yhdestä ruokakuljetuksiin sopivasta lisäajoneuvosta. Sexton tarjous kuukausihinnaksi on 1089,79 €. Sopimuskausi päättyy 2024 loppuun. Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo sopimuskaudella on yhteensä n. 26 200 €

Sopimuskausi on 2023 - 2024 ja se alkaa, kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Päätös

Teknisen toimialan toimintasäännön 2 §:n nojalla toimialajohtaja päättää suunnittelu-,urakka-,hankinta- ja palvelusopimukset, kun arvo on enintään 500 000 euroa.

Päätän, että logistiikan toimintayksikkö tekee huoltoleasing-sopimuksen Secto Automotive Oy:n kanssa, tarjouksen mukaisesti, nuorten työpajan käyttöön.

Allekirjoitus

Markku Koppelomäki, toimialajohtaja, tekninen toimiala

Organisaatiotieto

Infrayksikkö