§ 11 Toimintatonnin myöntäminen, Eläintapahtuma

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

22.2.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus täyttää avustusperiaatteisiin kirjatut yleiset avustuksen myöntämisen kriteerit. Tapahtumalla on selkeä yhteys kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, sillä se mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja osallisuutta koko perheen tapahtumana. Tapahtuma kokoaa yhteen eläinharrastajia ja yhdistyksiä toimimaan yhdessä ja luomaan kontakteja toisiinsa. Se tarjoaa myös yhdistyksille mahdollisuuden tavoittaa kohderyhmäänsä ja lisätä keskinäistä yhteistyötä. 

Arviointiryhmä esittää Toimintatonnin myöntämistä tapahtumalle.

Kuvaus

[peitetty) hakee 12.2.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 500 euroa, eläintapahtuman järjestämiseen Isokarhussa 6.5.2023. Eläintapahtumassa yleisö pääsee tutustumaan eri eläinlajeihin ja niiden omistajiin sekä kyselemään ja keskustelemaan lemmikinpidosta ja eläinten kanssa harrastamisesta. Osana tapahtumaa järjestetään kissojen esittelynäyttely ja mukaan on kutsuttu monenlaisia muita eläimiä gerbiileistä hyppykaneihin ja matelijoihin. Tapahtumaan kutsutaan myös edustajat Eläinten hyväksi EHY ry:ltä ja mahdollisesti muita lähialueen löytöeläintoimijoita. Näytteilleasettajilta ei peritä osallistumismaksua ja heille tarjotaan keittolounas. Tapahtuman yhteyteen suunnittellaan ohjelmaa myös lapsille. 

Tavoitteena on tuoda erilaiset lemmikit tutuiksi, tiedottaa niiden erilaisista ominaisuuksista ja kertoa niiden oikeasta hoidosta ja tarpeista. Tämä on erityisen tärkeää nykyään, kun lemmikkien määrät ovat kasvaneet. Samalla on kasvanut myös hylättyjen tai uutta kotia etsivien lemmikkien määrä. Tärkeää on myös saada eri eläinharrastajat ja yhdistykset toimimaan yhdessä ja luomaan kontakteja toisiinsa. Yhteistyössä toimiessa myös ymmärrys toisia lemmikkejä ja harrastajia kohtaan lisääntyy.

Kyseessä on hyvän mielen tapahtuma, johon koko perhe voi yhdessä osallistua. Eläimet myös lisäävät hyvinvointia. Pääsymaksut pidetään alhaisina, jotta mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus tulla tapahtumaan. Tapahtumassa on mahdollisuus kysellä eläinten omistajilta tietoa, ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin tai erilaisista harrastusmahdollisuuksista jo olemassa olevan tai suunnitelmissa olevan lemmikin kanssa. 

Tapahtuman kustannukset koostuvat tilavuokrasta, näytteilleasettajien keittolounaasta, kalustevuokrista ja mainonnasta.

Päätös

Toimintatonni-avustus myönnetään hakemuksen mukaisesti eläintapahtuman järjestämiseen. 500 euron avustus maksetaan kustannuspaikalta 1414430001 toiminnolla 1411120 hakijan ilmoittamalle tilille.

Avustuksen ehdot:

  • Hakija voi tarvittaessa siirtää hakemuksessa ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna pakottavasta syystä keskusteltuaan toimintatonnien arviointiryhmän kanssa.
  • Mikäli tapahtuma/toiminta peruuntuu tältä vuodelta, on saatu avustus palautettava kokonaisuudessaan.
  • Mikäli avustusta ei käytetä täysimääräisesti, on hakijan palautettava jäljelle jäänyt summa kaupungille.
  • Avustuksen käytöstä on raportoitava 31.12.2023 mennessä toimittamalla vapaamuotoinen, Toimintatonni-avustuksista vastaavalle osoitettu raportti osoitteeseen kirjaamo@pori.fi. Raportissa tulee selvittää tapahtuman/toiminnan toteutusajankohta ja -paikka, kävijämäärä ja tapahtuman/toiminnan järjestämiseen osallistuneet yhteistyökumppanit sekä eriteltävä hankkeen toteuttamisesta aiheutuneet kustannukset myös siltä osin, kun niitä ei kateta kaupungin avustuksella.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö