§ 6 Yyterinniemen osayleiskaavan Preiviikinlahden ja Yyterinniemen luontotyyppiselvityksen hankintapäätös

Lataa 

PRIDno-2022-2327

Päätöspäivämäärä

13.2.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Kelpoisuus-​ ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus-​ ja vähimmäisvaatimukset on tarkemmin selvitetty liitteenä olevassa tarjousten vertailutaulukossa. Kelpoisuustarkistuksen perusteella todettiin,​ että saadut tarjoukset täyttivät tarjouspyynnön kelpoisuus-​ ja vähimmäisvaatimukset.

 

Valintakriteerit

Arviointi suoritetaan pisteytyksenä siten, että maksimipistemäärä 100 pistettä jakautuu seuraavasti:

Tarjousten hintapisteet (max 50 pistettä) lasketaan siten, että halvin tarjoushinta saa enimmät hintapisteet ja muut tarjoushinnat suhteutetaan halvimpaan hintaan (kaavalla: pienin annettu arvo/tarjottu arvo * maksimipisteet). 

Toiminnalliset ominaisuudet:

  • työohjelman sisällön perusteella on mahdollista saada enintään 20 pistettä (tarjouksen toteutuksen sopivuus tarjouspyynnössä esitettyihin tarpeisiin),
  • kokemus laaja-alaisista luontoon liittyvistä selvityksistä viimeiseltä viideltä vuodelta enintään 20pistettä,
  • tuntemus Satakunnan luonnosta ja siitä tehdyt selvitykset 10 pistettä.

 

Toiminnallisille ominaisuuksille tarjousten arviointityöryhmässä annetaan pisteitä (0-3) seuraavasti:

  • enimmäkseen tavoitteiden vastainen = 0 p
  • ei täysin vastaa tavoitetta = 1 p
  • vastaa käsitystä hyvästä tuotteesta/tasosta = 2 p
  • osoittaa merkittävää lisäarvoa = 3 p

Eniten arviointipisteitä saanut tarjous saa kriteerin täydet pisteet ja muut suhteessa siihen (kaavalla: maksimipisteet * ko. tarjouksen arviointipisteet/korkeimmat arviointipisteet).

Toiminnallisten ominaisuuksien pisteet lasketaan yhteen hintapisteiden kanssa. Toimittajaksi valitaan yksi (1) eniten kokonaispisteitä saanut tarjoaja. Tarjousten arviointi ja pisteytys on tarkemmin selvitetty liitteenä olevassa tarjousten vertailutaulukossa.

 

Sijoitus

Toimittaja

Kokonaispistemäärä

1.

Ahlman Group Oy

100,00

2.

Sitowise Oy

68,38

                                                     

Osatarjouksia ei hyväksytä. Optioiden (lisätyöt) hankinta valitaan tarjouspyynnön mukaisesti erikseen.

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Hankinta koskee Porin Yyterinniemen osayleiskaava-alueen luontotyyppiselvityksen laatimisesta Preiviikinlahden ja Yyterinniemen länsiosan alueelta.

Selvitys-alueena on Porin luoteispuolella sijaitseva, Selkämereen työntyvän niemen läntinen puoli käsittäen Selkämeren rannikkoa, Preiviikinlahtea ja dyyniympäristöä. Selvitys-alueen pinta-ala on noin 73 km²,josta maa-aluetta on noin 47 km². Alueesta maanpeitteeltään puustoista on noin 30 km² ja rakennettua aluetta noin 9 km².

Luontotyyppiselvitys laaditaan osayleiskaavatason suunnittelun edellyttämällä tarkkuudella uhanalaisten luototyyppien eli LUTU-luontotyyppien (Syke 2018) inventointiohjeistuksen mukaisesti, täydentäen olevia inventointeja alueella (Metsähallitus ja Porin kaupunki). Valmis selvitys tulee luovuttaa tilaajalle pdf-tiedostona ja ArcGis -yhteensopivana paikkatietona.

Tarjouksessa on pyydetty kokonaishinta (alv 0 %) pitäen sisällään kaikki selvitysten laatimisesta aiheutuvat kustannukset (mukaanluettuna matkakustannukset) sekä suunnitelma selvityksen laatimisesta ja työn aikataulu. Tilaaja edellyttää,​ että tarjoaja on tehnyt vastaavia selvitystöitä. Referenssit tuli osoittaa tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Selvityksen tulee olla valmiina 30.11.2023. Tarjouksessa esitetyt hinnat ovat kiinteitä 31.03.2023 saakka.

Lisäoptiona on mahdollisuus tarjota luontotyyppiselvityksen perusteella määritettäviä lajistoselviyksiä (selvityksen tekijä ja tuntihinta). Lisäoption tarjous ei vaikuta luontotyyppiselvityksen tarjouksen arviointiin ja kyseessä on erillinen työ.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava ns. pienhankinta. Tarjouspyyntö on julkaistu Tarjouspalvelu.fi -​toimittajaportaalissa 04.01.2023. Tarjousaika päättyi 02.02.2023 klo 12:00. Hankintamenettely oli rajoitettu.

Määräaikaan mennessä tarjouksen antoivat: Ahlman Group Oy ja Sitowise Oy.

Liitteet:

1  Cloudian vertailutaulukko
2  tarjouspyynto_427334.pdf

Päätös

Päätetään,​ että Yyterinniemen osayleiskaavan Preiviikinlahden ja Yyterinniemen alueen luontotyyppiselvityksen toimittajaksi valitaan Ahlman Group Oy.

Allekirjoitus

Janne Vartia, yksikön päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, kasvupalvelut ja kaupunkisuunnittelu

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö