§ 17 Toimintatonnin myöntäminen, ikääntyneiden kuntosali- ja vesijumppa

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

28.2.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus täyttää avustusperiaatteisiin kirjatut yleiset avustuksen myöntämisen kriteerit. Toimintatonni-avustus voidaan myöntää uudenlaisen toiminnan kokeilemiseen ja käynnistämiseen. Toiminnalla on selkeä yhteys kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, sillä se tukee ikääntyneiden henkilöiden toimintakyvyn ylläpitämistä, aktivoi ikäihmisiä ja lisää heidän osallisuuttaan. 

Arviointiryhmä esittää Toimintatonnin myöntämistä.

 

Kuvaus

Porin Seudun Kaatuneitten Omaiset ry hakee 23.1.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia (1000 euroa) ikääntyneiden jäsenten ohjattuun kuntosali- ja vesijumppaan DiaVireellä. Toiminnalla tavoitellaan ikääntyneiden henkilöiden toimintakyvyn ylläpitämistä, liikunnallisuuden lisäämistä, sosiaalista virkistystä ja vertaistukea. Koronarajoitusten aikana ikäihmisten toimintakyky on oleellisesti laskenut ja yksinäisyys on lisääntynyt. Kannustamalla uusia jäseniä mukaan liikuntaan ja sitä kautta sosiaalisen, henkisen ja fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseen mahdollistetaan ikäihmisten kotona asuminen. Ohjauksessa on myös muistia tukevaa ja aktivoivaa toimintaa ja harjoituksia. Tarjotaan vertaistukea mm. Ukrainasta Poriin muuttaneille ikääntyneille henkilöille.

Päätös

Toimintatonni-avustus myönnetään hakemuksen mukaisesti ikääntyneiden kuntosali- ja vesijumppaan. 1000 euron avustus maksetaan kustannuspaikalta 1414430001 toiminnolla 1411120 hakijan ilmoittamalle tilille.

Avustuksen ehdot:

  • Hakija voi tarvittaessa siirtää hakemuksessa ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna pakottavasta syystä keskusteltuaan toimintatonnien arviointiryhmän kanssa.
  • Mikäli tapahtuma/toiminta peruuntuu tältä vuodelta, on saatu avustus palautettava kokonaisuudessaan.
  • Mikäli avustusta ei käytetä täysimääräisesti, on hakijan palautettava jäljelle jäänyt summa kaupungille.
  • Avustuksen käytöstä on raportoitava 31.12.2023 mennessä toimittamalla vapaamuotoinen, Toimintatonni-avustuksista vastaavalle osoitettu raportti osoitteeseen kirjaamo@pori.fi. Raportissa tulee selvittää tapahtuman/toiminnan toteutusajankohta ja -paikka, kävijämäärä ja tapahtuman/toiminnan järjestämiseen osallistuneet yhteistyökumppanit sekä eriteltävä hankkeen toteuttamisesta aiheutuneet kustannukset myös siltä osin, kun niitä ei kateta kaupungin avustuksella.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö