§ 15 Toimintatonnin myöntäminen, seikkailu-urheilukisa

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

28.2.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus täyttää avustusperiaatteisiin kirjatut yleiset avustuksen myöntämisen kriteerit. Tapahtumalla on selkeä yhteys kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen, sillä se tukee ja aktivoi kuntalaisia liikkumaan ja käyttämään hyödyksi ulkoliikunta- ja retkeilykohteita. Lisäksi se mahdollistaa yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Arviointiryhmä esittää Toimintatonnin myöntämistä tapahtumalle.

Kuvaus

[peitetty] hakee 8.2.2023 päivätyllä avustushakemuksella Toimintatonni-avustusta, 1000 euroa, seikkailu-urheilukisaan. Seikkailukisassa liikutaan polkupyörällä, juosten ja kanooteilla ja tehdään erilaisia tehtäviä, jotka vaativat ongelmanratkaisutaitoja, joukkueena toimimista ja erilaisia kädentaitoja. Tarkoituksena on liikkumisen ilon lisäksi esitellä Porin alueen retkeily- ja ulkoliikuntakohteita. Tapahtuma on tarkoitus järjestää 20.5.2023.

Toiminta on tarkoitettu kaiken tasoisille liikkujille ja tehtävien suorittaminen ei vaadi erityisvarusteita. Toiminnan avulla halutaan innostaa porilaisia liikkumaan ja käyttämään hyödyksi ulkoliikunta- ja retkeilykohteita. Seikkailukisassa haastetaan osallistujia liikkumaan monipuolisesti. Seikkailukisa mahdollistaa omien rajojen koettelun, lisää yhteisöllisyyttä ja innostaa ihmisiä luontoliikuntaan.

Kustannukset koostuvat kuljetuskustannuksista, kanoottivuokrista, paintball-välineistä, eväskuluista ja huoltopisteen kustannuksista. 

Päätös

Toimintatonni-avustus myönnetään hakemuksen mukaisesti seikkailu-urheilukisan järjestämiseen. 1000 euron avustus maksetaan kustannuspaikalta 1414430001 toiminnolla 1411120 hakijan ilmoittamalle tilille.

Avustuksen ehdot:

  • Hakija voi tarvittaessa siirtää hakemuksessa ilmoitettua tapahtuman ajankohtaa myöhempään ajankohtaan tänä vuonna pakottavasta syystä keskusteltuaan toimintatonnien arviointiryhmän kanssa.
  • Mikäli tapahtuma/toiminta peruuntuu tältä vuodelta, on saatu avustus palautettava kokonaisuudessaan.
  • Mikäli avustusta ei käytetä täysimääräisesti, on hakijan palautettava jäljelle jäänyt summa kaupungille.
  • Avustuksen käytöstä on raportoitava 31.12.2023 mennessä toimittamalla vapaamuotoinen, Toimintatonni-avustuksista vastaavalle osoitettu raportti osoitteeseen kirjaamo@pori.fi. Raportissa tulee selvittää tapahtuman/toiminnan toteutusajankohta ja -paikka, kävijämäärä ja tapahtuman/toiminnan järjestämiseen osallistuneet yhteistyökumppanit sekä eriteltävä hankkeen toteuttamisesta aiheutuneet kustannukset myös siltä osin, kun niitä ei kateta kaupungin avustuksella.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö