§ 5 Painopalvelut ja -tuotteet, optiokausi

Lataa 

PRIDno-2023-900

Päätöspäivämäärä

30.3.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Sopimuksen jatkaminen.

Hankintapalvelut on valmistellut option käyttöönottoa. Hankintavolyymi vuonna 2022 oli noin 170 000 euroa, josta hyvinvointialueelle siirtyneiden toimintojen osuus oli noin 20%.

Sopimuksen mukaisesti hinnat ovat olleet kiinteät ja voimassa koko varsinaisen sopimuskauden 28.2.2023 asti. Kiinteän hinnoittelujakson jälkeen tuotteiden hintoja on mahdollisuus muuttaa kerran vuodessa. Esitys hinnan muutoksesta on ilmoitettava hankintapalveluille kirjallisesti vähintään kolme (3) kalenterikuukautta ennen aiottua muutosta. Allone Print Oy on esittänyt ja perustellut 22.3.2023 kirjekuorien ja käyntikorttien hintoihin 18 %:n korotusta. Korotusesitys perustuu raaka-​aineiden ja valmistuskustannusten nousuun: raaka-aineista paperin hinta on noussut sopimuskauden aikana jopa n. 90 % ja pakkausmateriaalit (pahvi- ja kartonkipakkaukset) keskimäärin 40%, lisäksi työvoimakustannukset ovat nousseet noin 8-10%.

Sopimuksen ehtoihin ei optiokaudella tule muutoksia vaan ne säilyvät ennallaan.

Kuvaus

Liittyy hankintapäällikön päätökseen § 17, 1.9.2021

Hankinnan kohteena on Porin kaupungin ja hankintapalvelujen yhteistoimintatahojen tarpeisiin hankittavia painopalveluita ja -tuotteita, sisältäen pääasiassa paino-, kopiointi-/ tulostustuotteita ja painetut kirjekuoret. Tuotteisiin voi sisältyä materiaalien ja kuvien käsittelyä, taittoa, erilaista jälkikäsittelyä ja asennuspalveluita yms. Perustuotevalikoimaan kuuluvat seuraavat yksittäiset nettohintaiset tuotteet ja palvelut:

  • Esitteet, matkaoppaat, flyerit, lomakkeet
  • Painetut kirjekuoret
  • Lehdet ja kausijulkaisut
  • Kortit.
     

Sopimus on allekirjoitettu Allone Print Oy:n (Plusprint) kanssa 12.10.2021 ja varsinainen sopimuskausi on ollut voimassa 28.2.2023 asti, jonka jälkeen optio sopimuksen jatkamisesta toistaiseksi voimassa olevana, kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla.

Mukana olevat tahot ovat: Pori ja Ulvila.

Kyseessä on Porin kaupunginhallituksen määrittämä yhteishankinta, ​jonka hankintapalvelut on kilpailuttanut ja josta hankintapäällikkö tehnyt aiemmin hankintapäätöksen. 

Päätös

Päätetään, että Allone Print Oy jatkaa painopalvelut- ja tuotteiden sopimustoimittajana toistaiseksi voimassa olevalla sopimuskaudella, kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Hyväksytään Allone Print Oy:n esittämät hinnanmuutokset 22.6.2023 alkaen. Optiokaudella hinnanmuutostilannetta seurataan vuoden välein.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Hankintapalvelut / Talous ja -hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö