§ 20 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Cafe Pori Jazz

Lataa 

PRIDno-2023-879

Päätöspäivämäärä

13.3.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustusta voidaan myöntää Porissa järjestettävään valtakunnalliseen, kansainväliseen tai sellaiseksi pyrkivään tai muuhun kaupungin elinvoimaa ja imagoa tukevaan tapahtumaan. Avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti niin uudet kuin kehittyvät tapahtumat, sekä muuhun vuodenaikaan kuin kesään sijoittuva tapahtumat. Järjestäjänä voi olla rekisteröitynyt yhdistys tai yritys tai useita toimijoita yhdessä.

Tapahtuma-avustuksen myöntämisen kriteerit Cafe Pori jazz -tapahtumalle ( min 8 iltamaa )

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Jesbar Oy hakee tapahtuma-avustusta Cafe Pori Jazz -tapahtumalle 29000 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-avustusta 4800 €. Tapahtuma-avustuksen myöntämisen perusteena on nimenomaan alueen pääsymaksuttomuus kuvailtujen iltamien aikaan. Työryhmä myös edellyttää, että musiikin esittämisen lisäksi "lavalle" pääsevät aloittelevat paikalliset artistit ja bändit, sekä alusta tarjotaan myös kuvailluille stand-up -komiikalle , taikuri -tai sirkusesitykselle. 

 

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Kyseessä ei ole yksittäinen tapahtuma, vaan useana eri ajankohtana järjestettävä esitettävien taiteiden iltama. Vuonna 2022 musiikki-iltoja oli kahdeksan, jonka lisäksi Jazz-viikolla järjestettiin päivittäin ohjelmaa. Hakemamme avustus koskee vain Jazz-ajan ulkopuolista aikaa. Esitettävän taiteen -illat ovat Cafe Pori Jazzin kiinteässä lasipaviljongissa järjestettäviä täysin pääsymaksuttomia, joilla tavoittelemme kuuntelijoita nuoremmasta aina vanhempiin henkilöihin asti. Anniskelualueen vuoksi sisäänpääsy edellyttää 18-vuoden ikää, mutta terassin välittömässä läheisyydessä on mahdollista kuunnella musiikkia. Olemme huomioineet alaikäiset tarjoamalla vilttejä, jotta nurmikolla olisi mukava nautti esitettävästä taiteesta. Tarjoamme aloittaville paikallisille artisteille mahdollisuuksia päästä esiintymään Cafe Pori Jazzissa useina eri viikonpäivinä. Uskomme että tämä on kannustava tekijä nuorille, kun saavat kokemusta live-esiintymisestä. Tarjoamme myös mahdollisuuden päästä " lämmittelemään " illan artistia. Musiikki-illat ovat jo vakiintuneita päivätapahtumia. Tapahtuma-avustuksella pyrimme lisäämään tapahtumapäivien määrää vielä entisestään ja mahdollistaa valtakunnallisesti, ja jopa pohjoismaan alueella tunnettuja artisteja. Vuodelle 2023 näemme tavoitteena järjestää myös musiikkiesitysten lisäksi muita esitettäviä taiteita. Stand Up-komiikkaa, taikuri- ja sirkusesityksia. ( mm. satasirkus ). Vuonna 2021 ja 2022 järjestimme myös Venetsialaisten aikaan tunnelmavalaistuksen, Cafe Pori Jazzin ympäristöön ja lehmuskujalle.

Avustuksen käytön kuvaus
Tapahtuma-avustusta käytetään tapahtumatekniikan, ääni/valoteknikoiden ja artistien kustannuksiin. Tapahtumapäivät rahoitamme ravintolatoiminnan tuotolla. Musiikki-iltoja on minimissään kahdeksan, mutta pyrimme lisäämään iltoja mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon.

Päätös

Päätän myöntää Cafe Pori Jazz -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 4800 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö