§ 10 Yyterinniemen osayleiskaavan luontotyyppiselvitysten Suiston ja Lyttylän optioselvitysten hankintapäätös

Lataa 

PRIDno-2023-1092

Päätöspäivämäärä

22.3.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Päätöksen peruste

Lajistoselvitykset hankitaan Yyterinniemen osayleiskaavan luontotyyppiselvitystöiden lisäoptioina tehdyistä tarjouksista. Hankinta liittyy asiaan PRIDno-2022-2327, Yyterinniemen osayleiskaavan Preiviikinlahden ja Yyterinniemen luontotyyppiselvityksen hankinta.

Kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset

Hankinnan kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset on selvitetty tarkemmin liitteenä olevassa tarjouksessa ja tarjouspyynnössä.

Tarjousvertailu tulee viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain 7 §:n 2 momentin mukaan julkiseksi vasta, kun sopimus on tehty. Tarjoajilla on kuitenkin asianosaisina oikeus saada tieto tarjousvertailusta. Tämän jälkeenkään eivät liikesalaisuuden piiriin kuuluvat tiedot ole julkisia. Tarjotun palvelun kokonaishinta ei kuitenkaan ole liike- tai ammattisalaisuus.

Kuvaus

Hankinta koskee Porin Yyterinniemen osayleiskaava-alueen luontotyyppiselvityksen optiona olevien lajistoselvitystöiden hankintaa Kokemäejoensuiston ja Lyttylän alueelta. Yyterinniemen luontotyyppiselvityksen lisäoptioista toimeksiantona hankitaan Ahlman Group Oy:ltä alla olevan taulukon mukainen viitasammakkoselvitystyö sekä sudenkorentoselvitystyö sekä myöhemmin kaavan etenemisen edellyttämin osin lepakkoselvitys sekä putkilokasviselvitys. Selvitysten aluerajaus on rajattu tarjouspyynnön liitekarttaan. 

Optioselvitykset hankitaan Yyterinniemen luontotyyppiselvitystyön hankintojen tarjouspyynnössä esitettyjen lisätöiden työsuunnitelmien perusteella. Lisäoptiona oli mahdollisuus tarjota luontotyyppiselvityksen perusteella määritettäviä lajistoselviyksiä (selvityksen tekijä ja tuntihinta). Tarjouspyyntö julkaistiin Tarjouspalvelu.fi -​toimittajaportaalissa 04.01.2023. Tarjousaika päättyi 02.02.2023 klo 12:00. Hankintamenettely oli rajoitettu.

Hankinta on kansallisen kynnysarvon alittava ns. pienhankinta. Kelpoisuustarkistuksen perusteella todettiin,​ että saatu tarjous täyttää tarjouspyynnön kelpoisuus-​ ja vähimmäisvaatimukset.

 

Sopimuskausi alkaa, kun sopimus on allekirjoitettu. Sopimuskausi on voimassa 2024 loppuun asti.

 

Selvitys ja vuosi tuntihinta 

tuntimäärä (max.) / maastotyöt + raportointi 

selvityksen ennakoitu hinta
Viitasammakkoselvitys 2023 55e 80 h + 15 h 5225 €
Sudenkorentoselvitys 2023 50e 208 h + 30 h 11 900 €
Lepakkoselvitys 2024 55e 210 + 25 h 12 925 € / tarvittaessa
Putkilokasviselvitys 2024 55e sovitaan luontotyyppien selvitessä tarvittaessa

Matkakustannusten laskutusperusteena käytetään Verohallinnon päätöksen mukaisia matkakustannusten korvauksia.

Päätös

Päätetään edellä mainituin kokonaistaloudellisin perustein, että Yyterinniemen osayleiskaavan luontotyyppiselvitysten Suiston ja Lyttylän optioselvitykset hankitaan Ahlman Group Oy:ltä vuosina 2023 ja 2024.

Allekirjoitus

Janne Vartia, Yksikön päällikkö,​ kasvupalvelut-​ ja kaupunkisuunnitteluyksikkö

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö