§ 26 Toimintatonnin myöntäminen alamäkipyöräilyn kehittämiseen ja reittien koneelliseen rakentamiseen

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

27.3.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonni on tarkoitettu kertaluonteisen toiminnan tai tapahtumasarjan mahdollistamiseen.Toimintatonniavustusta ei myönnetä seuran peustoimintaan. 

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Kuvaus

Porin Slalomseura ry, maastopyöräjaos hakee 2.3.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia (1000€) porilaisen alamäkipyöräilyn kehittämiseen.

Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa paikallisille harrastajille mahdollisuus harrastaa sekä houkutella uusia harrastajia lajin pariin.Toiminta on kaikille avointa, mutta maksullista. Alamäkipyöräily on fyysisesti kuormittava liikuntamuoto ja liikunnalla on suora vaikutus kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen. 

Suurimmat kustannukset muodostuvat pyöräilypuiston reittien koneellisesta rakentamisesta. Lisäksi tavoitteena on palkata kesätyöntekijä hoitamaan vuokraamoa. Mahdollinen tuotto muodostuu myydyistä hissilipuista ja opetuskursseista. 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Petteri Lahti, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö