§ 34 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Pori Yleisurheilu Games

Lataa 

PRIDno-2023-1223

Päätöspäivämäärä

3.4.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustuksen myöntämisen kriteerit Pori Yleisurheilu Games -tapahtumalle

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Porin Yleisurheily ry hakee tapahtuma-avustusta Pori Yleisurheilu Games -tapahtumalle 4900 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-avustusta 2700 €
 

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Pori Yleisurheilu Games on valtakunnallinen yleisurheilutapahtuma 11 vuotiaista aikuisiin. Tapahtuma tuo Poriin näkyvyyttä, urheilijoita ja huoltajia Satakunnasta ja ympäri Suomen. Tapahtuma on kaksipäiväinen, joten osa osallistujista yöpyy Porissa hyödyntäen kaupungin matkailupalveluita, mm. hotelli- ja ravintolapalveluita. Tapahtuman vahvuutena ja vetovoimatekijänä ovat kilpasarjat kaiken ikäisille. Järjestämme mm. 10 000 m ratajuoksun, jota järjestetään Suomessa vain muutaman kerran vuodessa. Laajan lajivalikoiman lisäksi lajivalikoimassa on myös viestijuoksuja eri ikäisille, ne houkuttelevat paikalle useita seuroja ympäri Suomen. Lajina on myös 5000 metrin ratakävely. Pori Yleisurheilu Games järjestetään kesällä 2023 toisen kerran. Viime vuonna ensimmäisiin Porin Yleisurheilu Gameseihin osallistui 253 urheilijaa. Kisoista saatiin osallistujilta hyvää palautetta ja kisalajeja on muokattu palautteen mukaan. Tänä vuonna paikalle odotetaan 300 urheilijaa ja 500 lajisuoritusta. Urheilijat tuovat huoltojoukot mukanaan. Toivomme ilmaiseen tapahtumaan paikalle runsaasti yleisöä ja tapahtumaa tullaankin mainostamaan paikalliselle yleisölle. Kisoissa on seuran ylläpitämä kisakahvila sekä ulkopuolista urheiluvälinemyyntiä. Kisakatsomoon on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Kuvaus avustuksen käytöstä
Avustus kohdistetaan kattamaan tapahtuman järjestämisestä aiheutuvia kuluja ja varmistamaan, että tapahtuma jää järjestävälle taholle kannattavaksi. Tietyt kustannukset voidaan laskea budjettiin varmoina, mutta osa tuotoista perustuu arvioon osallistujamäärästä ja kilpailun ilmoittautumismaksuista. Avustusta haetaan 4900 euroa seuraaviin kustannuksiin:
Talkooruokailu ja toimitsijakahvit 1700€
Tietokone tulospalveluun 500€ (Tällä hetkellä seuralla ei ole yhtään omaa tietokonetta. Käyttöä olisi paljon muidenkin kilpailuiden tulospalvelussa.)
Maalikameravuokra ja tulospalvelu ja kuulutukset 600€
Mainonta 1000 € (2 beach flagia, mainoslakana, tienvarsimainoksia, PYG-logon suunnittelu, käsiohjelmat)
Palkinnot 600 €
Toimitsijakulut (lähetysryhmä ja kilpailujohtaja) 300 €
Ensiaputarvikkeet 50€
Kilpailulupa ja stadionin vuokra 150€

 

Päätös

Päätän myöntää Porin Yleisurheily ry:n  Pori Yleisurheilu Games -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 2700 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö