§ 6 Siivouskoneet ja -laitteet optioajalla 1.5.2023 - 30.4.2024

Lataa 

PRIDno-2023-1149

Päätöspäivämäärä

19.4.2023

Päätöksen tekijä

Hankintapäällikkö

Päätöksen peruste

Sopimuksen jatkaminen.

Hankintapalvelut on valmistellut option käyttöönottoa. Sopimuksen hinnat olivat kiinteät 30.4.2023 asti, jonka jälkeen sopimustoimittajalla on mahdollisuus tarkistaa hintoja optiokaudelle.

Surmet Oy esittää laitekohtaisesti hintakorotuksia osalle siivouskoneita ja -laitteita, korotukset vaihtelevat laitekohtaisesti. Esitetyt hintakorotukset perustuvat valmistajien ilmoittamiin kustannusten nousuun, joita valmistajat perustelevat seuraavasti:

-    Diversey Oy: Kuluttaja- ja tuottajahintaindeksit ovat saavuttaneet kaikkien aikojen korkeimman keskimääräisen nousun viimeisen 12 kuukauden aikana. (Kuluttajahintaindeksi +10 % ja tuottajahintaindeksi lähes +54 %). Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen useat raaka-aine- sekä pakkausten toimittajat ovat ilmoittaneet pysyvästä korkeammasta hintatasosta.

-    Nilfisk Oy: Valmistajan tuotevalikoimassa on 1.6.2022 on tuotteiden hinnat mallikohtaisesti nousseet keskimäärin 4-5 % koko tuotevalikoimassa. Vuoden 2023 näköpiirissä on edelleen merkittävää inflaation kasvua, joka on jatkunut kiivaana jo 2021 vuodesta alkaen. Mainituista syistä johtuen, Nilfisk Oy nostaa edelleen tuotteiden hintoja vuodelle 2023.

Keskiarvoisesti sopimustuotteiden hintakorotukset ovat noin 10 %. Ilman pölypussin korotusta, hinnannousu on keskiarvollisesti noin 7 %, joten esitetyt hintakorotukset ovat näin ollen maltillisia.

Muilta osin tarjouksessa ilmoitetut hinnat ja yleisalennusehdot säilyvät optiokaudella ennallaan.

Porin kaupungin perusturva sekä Satakunnan pelastuslaitos on siirtynyt 1.1.2023 alkaen Satakunnan Hyvinvointialueeseen, vähentäen näin hankittavien siivouskoneiden ja -laitteiden ostovolyymiä.

Kuvaus

Liittyy hankintapäällikön päätökseen § 5, 19.4.2021

Hnkinnan kohteena on Porin kaupungin sekä hankintapalvelujen yhteistoimintatahojen tarpeisiin hankittavat siivouskoneet ja niihin kuuluvat laitteet.

Sopimukseen kuuluvat tuoteryhmät ovat: lattianhoitokoneet, high-speed lattianhoitokoneet, akkukäyttöiset yhdistelmäkoneet, veden- ja pölynimurit, pölynimurit sekä painehuuhtelukoneet.

Hankinta kilpailutettiin ajalle 1.4.2021 - 30.4.2023. Tarjouspyyntöön sisältyi mahdolliset 1+1 optiovuotta. Sopimustoimittajaksi valittiin Surmet Oy.

Tässä hankinnassa ovat mukana: Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila.

Kyseessä on ollut Porin kaupunginhallituksen määrittämä yhteishankinta, jonka hankintapalvelut on kilpailuttanut ja josta hankintapäällikkö tehnyt aiemmin hankintapäätöksen.

Päätös

Päätetään, että optioajalla 1.5.2023 – 30.4.2024 sopimustoimittajana jatkaa Surmet Oy.  Päätetään, että hyväksytään Surmet Oy:n esittämät hintakorotukset.

Allekirjoitus

Outi Karinharju, hankintapäällikkö, Hankintapalvelut, Talous ja -hallintoyksikkö

Organisaatiotieto

Talous- ja hallintoyksikkö