§ 28 Päätös tapahtuma-avustuksen myöntämisestä, Kyläpäivä 2023

Lataa 

PRIDno-2023-408

Päätöspäivämäärä

6.4.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Tapahtuma-avustuksen myöntämisen kriteerit Kyläpäivä 2023 -tapahtumalle

1000-5000 euroa
* Tapahtuma on eettisesti hyväksyttävä ja noudattaa Suomen lakia
* Tapahtuma toteuttaa kaupunkistrategian porilaisia arvoja; avoimuus, rakkaus, rohkeus
* Tapahtuma tukee Tapahtumien tiekartan tavoitteita.
* Tapahtuma tukee kaupunkilaisten hyvinvointia.
* Tapahtuma vahvistaa kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaisuutta.
* Tapahtuma vaikuttaa positiivisesti alueen imagoon ja tuo kaupungille näkyvyyttä paikallisesti ja/tai valtakunnallisesti. 

Kiärtävä kööki ky hakee tapahtuma-avustusta Kyläpäivä 2023 -tapahtumalle 4000 €.
Tapahtuma-avustuksia arvioiva työryhmä ehdottaa tapahtumajärjestäjälle maksettavan tapahtuma-avustusta 1000 €

Myönnetty avustus on Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 107 ja 108 artiklan soveltamisesta vähämerkityksiseen tukeen annetun komission asetuksen (EU) N:o 1407/2013 mukaista vähämerkityksistä valtiontukea (de minimis -tuki). Se tarkoittaa, että avustuksen ei katsota vääristävän kilpailua tai vaikuttavan jäsenmaiden väliseen kauppaan eikä niistä tarvitse tehdä ennakkoilmoitusta komissiolle.

Kuvaus

Tapahtuman kuvaus
Meillä on ajatuksena järjestää jo kolmatta kertaa kyläpäivä tapahtuma Pihlavan torilla. Tapahtuma on kaikille kyläläisille suunnattu ja avoin ihan kaikille muuallakin asuville. Lapset ja lapsiperheet ovat suurin kohderyhmä segmentti. Tapahtuman ohjelmaksi suunnittelimme tänä vuonna; Lastenlaulu esitystä, kylän oman teatterin esitys, ilmapallotaikuri, tivoli laitteita, kasvomaalausta, järjestettyä pientä kisailua lapsille, kyläpelimannien lauluesitys, Vuoden Meri-Porilaisen palkitseminen ja musiikkia aikuiseen makuun. Paikalla myös kauppiaita ja kahvila, jossa pääsee tapaamaan paikallisia tuttuja ja vaihtamaan kuulumisia. Tapahtuma keräsi viime vuonna ennätysmäärän kävijöitä, arviolta noin 200 henkeä. Toiveissamme on kasvattaa tapahtumaa pikkuisen lisää ja tarjota alueen asukkaille ilmainen matalan kynnyksen tapahtuma jossa on kaikilla on mukava olla. Alueella on asuu eläkeläisiä ja muita pienituloisia paljon ja tästä syystä ilmaiset tapahtumat nostavat kylän henkeä ja tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Avustuksen käytön kuvaus
Lavan vuokraus, äänentoisto ~ 1250€
Bändi ~ 700€
Ilmapallotaikuri ~400€ (ilmaisia ilmapalloja lapsille)
Tivoli ~1000€
Mainonta ~ 700€
Palkinnot lasten kilpailuihin ~100€
Teatteri ja kyläpelimannit (ruokapalkalla ) ~150€
Luvat ja hakemukset ~ 200€
Kasvomaalaus (ammattilaisen toimesta puhtailla välineillä) 200€
Bajamaja ~ 150€

Tulot
500€ saisimme rahoitusta paikallisilta yhdistyksiltä. itse osallistuisin tapahtuman järjestämiseen 150€ Jos ylimääräistä rahaa jäisi, voisimme tarjota esimerkiksi makkaraa ja mehua lapsille. Tai palkata talkoo porukkaan paikallisia urheiluseuroja jotka saisivat korvauksen tehdystä työstä ja näin alueen lapset hyötyisivät tapahtumasta laajemmassakin mittakaavassa.

Päätös

Päätän myöntää Kiärtävä köökki ky Kyläpäivä 2023 -tapahtumalle tapahtuma-avustusta 1000 € hakemuksen täyttäessä tapahtuma-avustukselle määritellyt kriteerit.

Tapahtuma-avustuksen saajan tulee raportoida avustuksen käytöstä ja tapahtuman vaikuttavuudesta viimeistään 6 kk tapahtuman jälkeen elinvoima- ja ympäristötoimialan antaman ohjeistuksen mukaisesti. Uutta avustusta ei myönnetä ennen kuin edellisen avustuksen käytöstä on raportoitu asianmukaisesti.

Tapahtuman peruuntuessa avustusta saaneella taholla on velvollisuus maksaa saamansa avustus takaisin.

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Matkailu- ja markkinointiyksikkö