§ 11 Hankintapäätös, Whistleblower kanava

Lataa 

PRIDno-2023-1539

Päätöspäivämäärä

21.4.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, ICT-yksikkö

Päätöksen peruste

Granite Partners Oy ja Porin kaupunki ovat keskustelleet Whistleblower-direktiivistä sekä mitä Granite Partnersin työkalu mahdollistaisi direktiivin täyttämisen. Lisäksi Porin kaupunki on tehnyt jo aikaisemmin markkinakartoitusta ja yhdessä Business Finlandin kanssa selvittäneet tarjoajia. Osapuolet ovat käyneet läpi, millä tavoin Granite pystyisi vastaamaan Porin kaupungin Whistleblower-direktiivin täyttämiseen. Tarjouksen kohde on Whistleblower ilmoituskanava selainpohjaisena ohjelmistopalveluna (SaaS). Lisäksi Granite kouluttaa organisaation pääkäyttäjiä käyttämään ilmoituskanavaa prosessin toteuttamisen tehokkaasti. Granite Partners on tehnyt tarjouksen, joka sisältää lisenssin, pääkäyttäjien perehdytyksen ja koulutuksen, prosessin suunnittelun ja valmistelut. Ohjelmiston käyttö maksaa 3 720 € / 12kk (alv 0 %) sekä ohjelmiston käyttöönoton kertamaksuna 1 050 €.

Elinvoima- ja ympäristötoimialan toimintasäännön mukaan ICT-yksikön päälliköllä on valtuudet päättää hankinnoista 100 000 € saakka.

Kuvaus

Whistleblower-direktiivi velvoittaa yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioita perustamaan sisäisen ilmoituskanavan ja niihin liittyvät menettelyt (Laki Euroopan unionin ja kansallisen oikeuden rikkomisesta ilmoittavien henkilöiden suojelusta (1171/2022) eli ns. ilmoittajansuojelulaki. EU:n ilmoittajansuojeludirektiivi (2019/1937). Porin kaupungilla on tarpeen ottaa käyttöön ilmoituskanava.

Päätös

Päätetään, että Granite Partners Oy:ltä hankitaan Whistleblower ilmoituskanava kokokonaisuus. Graniten Whistleblower ilmoituskanava mahdollistaa tehokkaan ilmoituskanavan hallintaprosessin.  Granite Whistelblower kokonaisuuskustannus on vuosittain 3720€/12 kk (alv 0 %) sekä ohjelmiston käyttöönoton kertamaksuna 1 050 €. Sisältää lisenssin, pääkäyttäjien perehdytyksen ja koulutuksen, prosessin suunnittelun ja valmistelut. Hankinta maksetaan IT-palveluiden kustannuspaikalta 1414560001 ja vuoden 2023 käyttökuluista.

 

 

 

Allekirjoitus

Ilkka Manninen, ICT-yksikön vt. päällikkö, Elinvoima- ja ympäristötoimiala, ICT-yksikkö 

Organisaatiotieto

ICT-yksikkö