§ 10 Tonttijaon 8517 hyväksyminen osaan Lahdenmaan (82.) kaupunginosan korttelia 74 (tontti 4).

Lataa 

PRIDno-2022-3159

Päätöspäivämäärä

26.4.2023

Päätöksen tekijä

Apulaiskaupungingeodeetti

Päätöksen peruste

Elinvoima-​ja ympäristötoimialan toimintasäännön 19 § nojalla erillisistä tonttijaoista ja tonttijaon muutoksista,​sekä niistä vahvistetun taksan mukaan perittävistä maksuista päättää kaupungingeodeetti/apulaiskaupungingeodeetti.

Tonttijaon laadintaa sekä tonttijaon sisältövaatimuksia ohjaa maankäyttö- ja rakennuslain 11 luku sekä maankäyttö ja rakennusasetuksen 8 luku.

Laadittu tonttijakoehdotus sopeutuu voimassa olevaan asemakaavaan. (MRL 79 §, 80 §)

Tonttijakoehdotus on ollut julkisesti nähtävänä ajalla  14.7.-27.7.2022. (MRA 39 §)

Varsinais-Suomen ELY-keskus on tehnyt tonttijakoehdotuksesta muistutuksen, jossa tuodaan esille, että "Tonttiin 4 liitettävän määräalan tai määräalan vierestä on GoogleMaps-tarkastelun perusteella kuljettu tontille 4 tai 7. Kaavan perusteella kyse ei ole virallisesta liittymästä."

Tonttijaossa rakennuspaikka (tontti 4) on osoitettu liikennealueeseen rajoittuvana ja sille on mahdollista järjestää kulku asemakaavaa noudattaen. Määräalan [peitetty] emäkiinteistö [peitetty] rajoittuu asemakaavan mukaiseen Hultinkujaan, joten kulku määräalan emäkiinteistölle on mahdollista järjestää Hultinkujalta. Määräala [peitetty] on tonttijaossa osoitettu yhdeksi muodostajaksi tontille 4, joten määräala ei tulevaisuudessakaan tarvitse omaa liittymää. Tonttijako ei ole ristiriidassa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen esittämien vaatimusten kanssa, vaan osaltaan mahdollistaa sen, että rakennuspaikoille (tonteille) voidaan tulevaisuudessa järjestää kulku asemakaavan mukaisesti. Muistutuksessa ei ole esitetty sellaista, mikä olisi esteenä tonttijaon hyväksymiselle.

Kuvaus

(Osa)omistaja [peitetty] on hakenut erillistä tonttijakoa osaan Lahdenmaan (82.) kaupunginosan korttelia 74. Tonttijaolla osoitettaisiin sitovan tonttijaon mukaisena rakennuspaikkana asemakaavan ohjeellista tonttijakoa noudattaen yksi rakennuspaikka (tontti 4).

Hakija ei omista kiinteistöä yksin, vaan on osaomistaja. Tonttijaon laadinta kohteeseen on tarpeen ja se voidaan laatia myös kunnan aloitteesta. Tässä tapauksessa tonttijaon vireilletulotavalla ei  ole vaikutusta kustannuksiin tai kustannusten jakoon. 

Päätös

Apulaiskaupungingeodeetti hyväksyy tonttijaon 8517 osalle Lahdenmaan (82.) kaupunginosan korttelia 74 (tontti 4).

Allekirjoitus

Teemu Salonen, apulaiskaupungingeodeetti, elinvoima- ja ympäristötoimiala, rakennusvalvontayksikkö

Organisaatiotieto

Rakennusvalvontayksikkö