Sivistyslautakunta, kokous 25.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 77 Erityisluokanopettaja (4038), I sijoituspaikka Myötätuulen koulu (PORI-03-40-23)

PRIDno-2023-1390

Valmistelija

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Perustelut

Sivistystoimiala julisti opettajien virat haettavaksi sivistyslautakunnan kokouksessa 28.2.2023 § 36. Erityisluokanopettajan virka (4038) julistettiin täytettäväksi 1.8.2023 alkaen toistaiseksi voimassa olevana, I sijoituspaikka Myötätuulen koulu.

Täytettävä virka on julistettu haettavaksi Kuntarekry.fi ja mol.fi:ssä (PORI 03-40-23). Hakuaika virkaan oli 7.3.-22.3.2023. Kelpoisuusvaatimuksena oli asetus opetushenkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 986/1998. Määräaikaan mennessä tulleista hakemuksista on laadittu luettelo, joka on tämän pykälän liitteenä. Virkaa haki 16 hakijaa, joista kelpoisia oli 4. Virkaan haastateltiin kaikki 4 kelpoista hakijaa. Haastatteluun kutsutuille lähetettiin ennakkotehtävä. Haastattelut pidettiin 5.-6.4.2023.

Kunnallisen viranhaltijalain 2 luvun 4 §:n 1 momentin mukaisesti virka on ollut julkisesti haettavana vähintään 14 kalenteripäivän ajan. Kunnallisen viranhaltijalain 2 luvun 4 §:n 2 momentin mukaan virkasuhteesta päättävä viranomainen voi perustellusta syystä päättää hakuajan jatkamisesta, uudesta hakumenettelystä tai virkasuhteen täyttämättä jättämisestä.

Kelpoisten hakijoiden vähäisestä määrästä johtuen sekä ottaen huomioon sen, että 3 kelpoista haastateltua hakijaa on valittu toisiin virkoihin, sekä huomioiden sen, että 1 haastatteluun osallistunut hakija ei täyttänyt työnantajan hakukriteereitä selkeästi, paikka jätetään tässä vaiheessa täyttämättä.

Kaupungilla ei ole velvollisuutta täyttää haettavana ollutta virkaa, eikä kenelläkään sinänsä ole oikeutta tulla valituksi tiettyyn virkaan. Viran täyttämättä jättämistä koskeva päätös on valmistelua, koska asiaa ei lopullisesti ratkaista. Kuntalain 136 §:n mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Esa Kohtamäki, toimialajohtaja, sivistystoimiala, esa.kohtamaki@pori.fi

Sivistyslautakunta päättää, että Porin kaupungin toistaiseksi voimassa oleva erityisluokanopettajan virka (4038) jätetään täyttämättä, johtuen vähäisestä kelpoisten hakijoiden määrästä ja siitä, että 3 kelpoista hakijaa on valittu toisiin virkoihin, sekä siitä, että 1 haastatteluun osallistunut hakija ei täyttänyt työnantajan hakukriteereitä selkeästi. Viran I sijoituspaikka Myötätuulen koulu.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 

Tiedoksi

hakijat, rekry@pori.fi, sivistystoimiala

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta.