§ 13 Tilsantie pysäköintikielto

Lataa 

PRIDno-2022-5789

Päätöspäivämäärä

26.4.2023

Päätöksen tekijä

Liikenneinsinööri

Päätöksen peruste

Teknisen toimialan toimintasäännön 5 §:n nojalla liikenneinsinööri päättää liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja liikennejärjestelyistä katualueella pois lukien alueelliset yleissuunnitelmat, laajat liikenteelliset kokonaisuudet sekä pysäköinnin maksullisuuteen liittyvät liikennemerkkijärjestelyt.

Kuvaus

Tilsantielle tehtiin joidenkin omakotitontin omistajien toimesta kesällä-syksyllä 2022 anomuksia pysäköintikieltojen toteuttamiseksi heidän omistamien tonttien kohdalla. Perusteluina todettiin muun muassa, että pysäköidyt autot ovat vaarantaneet näkemät omakotitonttien sisäänajoliittymissä, minkä lisäksi pysäköinti on vaikeuttanut kadun piennaralueen puhtaana- ja kunnossapitoa.

Teknisen toimen linjauksena on, että jos tontin omistaja haluaa tonttinsa kohdalle pysäköintikiellon, siihen pääsääntöisesti myönnytään ellei pysäköintikiellon eväämiseen ole selkeitä perusteita. Liikenneinsinööri on tällä perusteella asettanut pysäköintikiellon kolmen omakotitontin kohdalle.

Rivitalokiinteistöjen edustaja on tämän jälkeen ottanut yhteyttä liikenneinsinööriin ja esittänyt toiveen pysäköintikieltorajoitusten purusta tai supistamisesta. Edustajan pyynnöstä Tilsantiellä järjestettiin katselmus joulukuussa 2022. Katselmukseen kutsuttiin paikalle myös omakotitonttien omistajat. Katselmuksen perusteella liikenneinsinööri laati ehdotuksen pysäköintijärjestelyistä ja lähetti sen alkuvuonna 2023 katselmukseen kutsutuille kommentoitavaksi. Kommenttien perusteella liikenneinsinööri vielä joltain osin muokkasi suunnitelmaa. Lopullinen suunnitelma on tämän päätöksen liitteenä.

Päätös

Päätän, että Tilsantielle toteutetaan liitteenä esitetty pysäköintikielto.

Allekirjoitus

Eija Riihimäki, liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö

Organisaatiotieto

Infrayksikkö