§ 42 Kuntakokeilun monialaisten palveluiden ja TYPin päällikön valinta

Lataa 

PRIDno-2023-1567

Päätöspäivämäärä

27.4.2023

Päätöksen tekijä

Toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Päätöksen peruste

Määräajassa jätettiin 4 hakemusta, joista 1 ei täyttänyt viralle määriteltyjä kelpoisuusehtoja ja 1 hakija veti hakemuksensa pois hakuajan päättymisen jälkeen. Työllisyyspäällikkö Jenni Ketonen sekä yksikön päällikkö Janne Vartia haastattelivat valituksi ehdotetun 24.4.2023. 

Kuvaus

Porin kaupungin työllisyyspalveluiden kuntakokeiluun oli julkisessa haussa monialaisten palveluiden ja TYP:n päällikkö ajalla 31.3.-18.4.2023. 

Päällikkö koordinoi Satakunnan TYPin (=työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu) toimijaverkostoa, vastaa yhteispalvelun organisoinnista ja kehittämisestä. Johtaminen tapahtuu tiiviissä yhteistyössä kuntien (14), Kelan ja TE-toimiston johdon sekä TYPin ohjausryhmän kanssa. TYP on lakisääteinen toimintamalli, jonka asiakkaat ovat työnhakijoita, jotka tarvitsevat monialaista kartoitusta ja palvelua. Lisäksi päällikkö toimii Porin kaupungin kuntakokeilun monialaiset palvelut-palvelulinjan esihenkilönä. Monialaisiin palveluihin kuuluvat TYPin lisäksi muut työnhakijoille suunnatut työkyvyn tuen palvelut ja maahanmuuttajien kotouttamispalvelut. Henkilöstö koostuu kaupungin asiantuntijoista sekä kuntakokeiluun sijoitetuista TE-toimiston ja hyvinvointialueen asiantuntijoista (n.30 hlö). Esihenkilö vastaa palvelulinjan toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä.

Päällikön tehtävä on määräaikainen 31.12.2024 asti, koska organisaatio- ja tehtävärakenne päivittyy TE24-uudistuksen yhteydessä ja siksi, että TYP-päällikön toimikausi on lakisääteisesti  3-vuotinen. Sopimus- ja toimintakausi on kesken ja päättyy 31.12.2024. 

Päällikön viran täyttämisessä kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Eduksi luetaan kokemus työllisyys-, kuntoutus- tai sosiaalipalveluista sekä kokemus esihenkilötyöstä. Lisäksi haussa arvostettiin kokemusta julkisella sektorilla työskentelystä, verkostojohtamisen taidoista, kehittävästä työotteesta sekä hyvistä vuorovaikutustaidoista.  

Päätös

Kuntakokeilun monialaisten palveluiden ja TYPin päällikön määräaikaiseen virkaan valitaan sosionomi (YAMK) ja tradenomi [PEITETTY]. Valintapäätöksessä painottui hänen aiempi työkokemuksensa erilaisissa työllisyyspalveluiden tehtävissä, soveltuva monipuolinen koulutus sekä haastattelussa antamansa kuva soveltuvuudesta esihenkilö- ja kehittämistehtäviin. 

Allekirjoitus

Jouko Hautamäki, vs. toimialajohtaja, elinvoima- ja ympäristötoimiala

Organisaatiotieto

Kasvupalvelut- ja kaupunkisuunnitteluyksikkö