§ 20 Toimintatonnin myöntäminen, teemaillat nuorille, huoltajille ja koulun henkilökunnalle

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä yhdistyksen tai seuran perustoimintaan. Lisäksi toimintatonni-avustus voisi avustusperiaatteiden mukaisesti sisältää korkeintaan 40 % palkkoja tai palkkioita.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Kuvaus

Länsi-Porin koulun vanhempainyhdistys hakee 16.2.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonni-avustusta 1000€ teemailtojen järjestämiseen nuorille, huoltajille ja koulun henkilökunnalle. Yhdistys on tehnyt koulun oppilaille "Mikä mättää koulussa, mikä arveluttaa arjessa" - kyselyn. Oppilaat saivat vapaasti kertoa heitä vahvistavia ja voimaannuttavia asioita sekä mikä epäilyttää, pelottaa tai harmittaa. Vastausten pohjalta on tarkoituksena järjestää teemailtoja, joihin kutsutaan asiantuntijoita ja kokemusasiantuntijoita kertomaan ja keskustelemaan aiheista nuorten, huoltajien ja koulun henkilökunnan kesken. Mahdollisia aiheita ovat nuoret ja päihteet, väkivalta ja rikollisuus, uni, ravinto, hyvinvointi, seksi ja seksualisuus.

Teemojen ja keskustelujen kautta tietoisuus hyvinvoinnin tärkeydestä ja erilaisista keinoista lisääntyy. Mahdollisen avun hakeminen madaltuu ja tavoitteena on, että uskallettaisiin ottaa yhteyttä eri viranomaistahoihin ja järjestöihin mahdollisimman nopeasti avun tarve huomatessa. Teemailtojen toivotaan parantavan ja tehostavan myös kotien ja koulun välistä yhteyttä.

Kustannukset toiminnasta muodostuvat asiantuntijoiden kulukorvauksista ja palkkioista.

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö