§ 21 Toimintatonnin myöntäminen, esiintymismatka Tallinnaan

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Toimintatonniavustusta ei myönnetä yhdistyksen tai seuran perustoimintaan.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Kuvaus

Lapsi -ja nuorisokuoro Katajanmarjat hakee 24.3.2023 saapuneella avustushakemuksellaan Toimintatonnia, 1000€, toukokuun alussa järjestettävään esiintymismatkaan Tallinnaan.

Kuoroharrastuksessa tärkeässä osassa ovat konsertit ja muut esiintymiset sekä yhteiset matkat ja muut aktiviteetit lukukauden huippukohtina, joiden avulla kuorolaiset jaksavat keskittyä ja perehtyä arkisiin harjoituksiin. Esiintymismatkat antavat esiintymiskokemusta, mahdollistavat ryhmäytymistä ja yhteishengen luomista sekä ylläpitämistä. 

Koronavuodet ovat kutistaneet kuoron tukiyhdistyksen varoja, eikä se pysty avustamaan kuoroperheitä matkakustannuksissa. Näin ollen kaikilla kuorolaisilla ei ole mahdollisuutta osallistua matkaan, vaikka esiintymismatka olisi kuorolaisten ryhmäytymisen ja yhteishengen kannalta ensiarvoisen tärkeä.

Kustannukset koostuvat matka- ja majoituskuluista.  

 

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö