§ 22 Toimintatonnin myöntäminen, Croquis-piirustusiltojen sarjan järjestäminen

Lataa 

PRIDno-2022-7004

Päätöspäivämäärä

2.5.2023

Päätöksen tekijä

Yksikön päällikkö, kulttuuriyksikkö

Päätöksen peruste

Porin kaupungin avustusperiaatteet hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 28.9.2020 § 501. Uusin päivitys avustusperiaatteisiin on tehty kaupunginhallituksessa 19.12.2022 § 775. Kaupungin myöntämillä avustuksilla tuetaan toimintaa, joka tähtää kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Toimintatonnien arviointiryhmä toteaa, että hakemus ei täytä avustusperiaatteisiin kirjattuja yleisiä avustuksen myöntämisen kriteerejä. Avustus saa sisältää korkeintaan 40 % palkkoja tai palkkioita.

Arviointiryhmä esittää, että Toimintatonnia ei myönnetä.

Kuvaus

Taiteilijaseura NYTE ry hakee 28.3.2023 saapuneella avustushakemuksella Toimintatonnia, 1000€, Croquis-piirustusiltojen sarjan järjestämiseen.

Croquis on elävän mallin piirustusta, joka on tekniikkana helppo ja kaikille saavutettava. Galleria 3H+K:n tiloissa järjestetään viiden illan sarja kesällä 2023. Jokaista iltaa ohjaa ammattikuvataiteilija. Taiteilijoille maksetaan illan ohjaamisesta palkkio. Iltoihin haetaan poikkitaiteellista näkökulmaa etsimällä malleiksi totutusta poikkeavia kohteita ja yhteistyötä tehdään esimerkiksi esittävien taiteiden yhteisöjen (mm. Burlesque) kanssa. Illat tarjoavat kaupunkilaisille tilaisuuden harrastaa kuvataidetta itse tehden matalalla kynnyksellä, sekä samalla myös kokonaisvaltaisen taide-elämyksen esimerkiksi Burlesque- tai musiikkiesityksen muodossa.Illat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Taiteilijaseura NYTE tarjoaa osallistujille maksutta piirustusvälineitä sekä virvokkeita ja laadukkaan ohjauksen ammattikuvataiteilijalta.

Yhteisölliset, kuvataiteen parissa vietettävät illat vahvistavat sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja lisäävät kaupunkilaisten hyvinvointia. Lisäksi toiminta vahvistaa Galleria 3H+K:n pitkät perinteet omaavaa tapahtumatoimintaa. Matalan kynnyksen piirustusillat ovat hyvä tapa tutustuttaa uusia kohderyhmiä toimintaan ja tavoittaa osallistavalla tavalla kuvataiteista kiinnostuneita.

Taiteen tekeminen ja kokeminen lisää hyvinvointia ja edistää mielenterveyttä. Lisäksi yhteisölliset ja pääsymaksuttomat illat tarjoavat turvallisen tavan viettää aikaa yhdessä samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. 

Kustannukset koostuvat palkkioista kuvataiteilijoille ja malleille sekä tarvikkeista.

Päätös

Toimintatonnia ei myönnetä.

Allekirjoitus

Jyri Träskelin, yksikön päällikkö, sivistystoimiala, kulttuuriyksikkö

Organisaatiotieto

Strategia- ja hyvinvointiyksikkö